Hafızayı güçlendiren 7 besin

Düzenleyen:
Hafızayı güçlendiren 7 besin

SAĞLIK Haberleri

Dengesiz ve sağlıksız beslenme nedeniyle ortaya çıkan vitamin eksikliği unutkanlığa yol açıyor. Birçok kişinin sıklıkla karşılaştığı unutkanlık sorunu ise bazı besinlerin tüketilmesiyle giderilebiliyor. Peki bu besinler hangileri? Uzman Diyetisyen Mazlum Tan konu hakkında bilgiler verdi.

Balık: Beyin fonksiyonlarında Omega-3 önemli bir yere sahip. Beyin fonksiyonlarının daha verimli çalışmasına fayda sağlar. Özellikle Omega-3 bakımından zengin olan besin somondur. Bunun yanı sıra  uskumru, hamsi, sardalye, ringa balığı da bu mineral yönünden zengin balıklar arasındadır.

Yaban mersini: Beyni serbest radikal hasarından korumada rol oynar. İçeriğinde bulunan  antosiyanin adı verilen güçlü antioksidan maddesi sayesinde Alzheimer ve bunamaya karşı faydalıdır.

Bitter çikolata: Beyin reseptörlerinin etkin hale gelmesi için endorfin salınımını fazlalaştırır. Yüksek kakao içeriğine sahip bitter çikolata güçlü antioksidanlar içerir, doğal uyarıcıları sayesinde odaklanma ve konsantrasyonu artırır.

Yumurta: İçeriğinde bulunan A, B, B12 ve D vitamini açısından zengindir. Bu sayede hafızanın güç kazanmasına yardımcı olur.

Hafızayı güçlendiren 7 besin

Kuruyemiş ve tohumları: Ruh halini olumlu yönde etkiler. Kabak ve ayçekirdeği kognitif (bilişsel) fonksiyonları arttırır. Uykusuzluk ve hafif depresyon durumlarında rahatlamaya yarar sağlar.

Kırmızı lahana: Beyinde hücre hasarını azaltmak ve ayrıca uzun süreli hafızayı canlandırmak için gerekli polifenolleri içerir, bu Alzheimer hastalığının önlenmesi ve tedavisinde faydalıdır. Kırmızı soğan da bir seçenektir.

Ispanak:E vitamini bakımından zengin olan ıspanak, B grubu vitaminler ve folat içerir, hafızayı güçlendirir.



Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...