Hastalıklardan uzak tutuyor: Ruh sağlığı için günde en az bir kivi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Hastalıklardan uzak tutuyor: Ruh sağlığı için günde en az bir kivi

Sağlık Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yapılan yeni bir araştırmada C vitamini açısından zengin kivi meyvesinin ruh sağlığı için C vitamini takviyelerinden çok daha hızlı ve daha uzun süreli bir destek sağladığı ortaya çıktı.

MEHMET EMİN ARVAS'IN HABERİ - C vitamini açısından zengin kivi meyvesinin insana mutluluk verdiği eskiden beri bilinirdi. Yeni bir araştırmada meyvenin ruh sağlığı için C vitamini takviyelerinden çok daha hızlı ve daha uzun süreli bir destek sağladığı ortaya çıktı.

Yeni Zelanda’da Otago Üniversitesinde yapılan araştırmada katılımcıların bir bölümüne günde iki kivi diğerlerine vitamin takviyesi veya plasebo verildi ve bu kişilerin zindelik, ruh hâli, uyku kalitesi ve fiziksel aktiviteleri araştırıldı.

British Journal of Nutrition’da yayınlanan sonuçlar, kivi meyvelerinin dört gün içinde canlılığı ve ruh hâlini iyileştirdiğini ve bu artışın etkisinin 14-16 gün civarında zirveye ulaştığını gösterdi. C vitamini takviyeleri ise ancak 12. günde ruh hâlini biraz iyileştirdi. 

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...