Havalandırılmayan yataklarda hızla ürüyor… Aman dikkat, uykuyu zehir ediyor!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Havalandırılmayan yataklarda hızla ürüyor… Aman dikkat, uykuyu zehir ediyor!

SAĞLIK Haberleri

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte yatak ve evdeki akarların sayısı hızla artıyor. Bu dönemde insanın uyku kalitesini bozan ve gece rahat uyutmayan akarlara karşı dikkatli olmak gerekir. Doğal yöntemlerle yatakları temizleyip akarları ortadan kaldırabilirsiniz.

Akar adı verilen küçük bakteriler, evin içinde tozlanmayla birlikte dolaşan parazitlerdir. Bu bakteriler özellikle sık sık havalandırılmayan yataklarda hızlı şekilde ürerler. En çok yataklara saklanan akarları doğal yöntemlerle yok etmek sanıldığı kadar zor değildir. Saç ve ciltte yağlanma yapan ve diğer cilt sorunlarına davetiye çıkartan akarları yok etmenin bazı yolları var.

Bahar aylarında havanın ısınmasıyla birlikte evin içindeki akarların sayısı da artar. Rahat bir uyku çekmeyi engelleyen bu akarlar yatağın en ince noktasına kadar sinebilir. Gözle görülmeyen bu bakterilerden kurtulmanın en etkili yollarından biri karbonat tozudur. Yatağın üzerindeki yastık, yorgan gibi ne varsa çarşaflarını çıkartıp elektrikli süpürgenin düz başlığıyla yatağı süpürün.

Havalandırılmayan yataklarda hızla ürüyor… Aman dikkat, uykuyu zehir ediyor!

AKARLARI TEMİZLEME YÖNTEMLERİ 

Tüm yatağı elektrik süpürgesinden geçirdikten sonra yatağın üzerine bir miktar karbonat dökün. Ardından bekleyip bir kovanın içinde ılık su ve limon suyu karışımını beze daldırın. Bu bezle tüm yatağı güzelce silin. Bir sprey kutusuna yarıya kadar su doldurup üzerine birkaç damla çay ağacı yağı, lavanta yağı ve biberiye yağı ekleyip karıştırın.

Spreydeki homojen karışımı yatağın her yüzeyine gelecek şekilde detaylı bir biçimde sıkın. Yatağı arkalı önlü çevirip bu işlemi tekrarlayın. Böylelikle yatağın sadece bir yüzünü değil diğer tarafını da akarlardan temizlemiş olursunuz. Daha sonra yatağı bir süre bu şekilde bırakıp havalanmasını sağlayın.

Havalandırılmayan yataklarda hızla ürüyor… Aman dikkat, uykuyu zehir ediyor!

ÇARŞAF VE YASTIK KILIFLARINI YIKAYIN

Yatağın en ince noktasına kadar derinlemesine temizlik yaptıktan sonra yeni çarşaf ve yastık kılıflarını geçirin. Eğer bu eşyaların hijyeninden emin değilseniz yatağa serdiğiniz her şeyi 60 derece sıcaklıkta yıkayıp açık havada kurutun. Bu işlemlerle ciltte problem meydana getiren ve rahat uyutmayan akarlara son vermiş olursunuz.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...