İbn-i Sina'nın 1000 yıllık sırrıydı! 'Ölümsüzlük meyvesi' deniyor: 1 avucu şifa oluyor

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
İbn-i Sina'nın 1000 yıllık sırrıydı! 'Ölümsüzlük meyvesi' deniyor: 1 avucu şifa oluyor

SAĞLIK Haberleri  / Haber Merkezi

Hünnap meyvesi, İbn-i Sina tarafından ölümsüzlük meyvesi olarak nitelendiriliyor. Uzun ve sağlıklı bir yaşam için mutlaka beslenme programlarımıza eklememizin tavsiye edildiği şifalı meyve, limondan 20 kat daha fazla C vitamini içeriyor, kalp hastalıklarından kansere kadar her derde deva oluyor.

Hünnap meyvesi yani bilimsel adıyla Ziziphus Jujuba Mill'in anavatını Çin'dir. Anadolu, Rusya, Hindistan, Güney Avrupa ve Ortadoğu'da yetişir. Çin hurması olarak bilinen hünnap, ülkemizde Çanakkale, Bursa, Kayseri, Antalya, Hatay, Isparta ve Denizli'de yetiştirilir.

HURMAYI ANIMSATIYOR

Dünyaya Çin'den dağılan meyve asırlar boyunca alternatif tıpta yer bulmuş, İbn-i Sina tarafından 'ölümsüzlük meyvesi' olarak adlandırılmıştır. Hünnap meyvesi, büyük bir zeytin boyutunda, içi çekirdekli olan yeşil bir meyvedir. Meyve olgunlaştıkça rengi yeşilden mora doğru döner. Hünnap meyvesi, siyaha dönmesinin ardından buruşarak hurmayı anımsatan bir görünüşe kavuşur.

Bahçelerde yetiştirildiği gibi doğada da bulunur. Hünnap meyvesi, hem antioksidan bakımından çok güçlü bir meyvedir hem de C vitamini deposudur. Hünnap'ın meyvesi, yaprağı, çekirdeği ve çiçeği ayrı ayrı faydalıdır ve vitamin, mineral yönünden zengindir. 

İbn-i Sina'nın 1000 yıllık sırrıydı! 'Ölümsüzlük meyvesi' deniyor: 1 avucu şifa oluyor

LİMONDAN 20 KAT FAZLA

Adeta bir şifa deposu olan hünnap aynı zamanda kalsiyum, potasyum, brom, lantan elementlerini barındırır. Limondan 20 kat daha fazla C vitamini içerir ve B1 ve B2 vitamini yönünden zengin olduğu Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylandı. Başlı başına sağlık deposu olan hünnapın en yüksek antioksidan miktarı meyvesinde, fenolik madde miktarı çiçeğinde, flovonoid madde miktarı çekirdeğinde, en fazla C vitaminin de yaprağında olduğu biliniyor.

İbn-i Sina'nın 1000 yıllık sırrıydı! 'Ölümsüzlük meyvesi' deniyor: 1 avucu şifa oluyor

HASTALIKLARLA SAVAŞIYOR

Hünnap meyvesi, kalp hastalıkları ve kanser gibi ölümcül sağlık sorunlarına karşı koruyucu bir etkiye sahiptir. Ek olarak genç yaşta kalp krizi riskini azaltıyor ve kötü kolesterole karşı savaşarak vücudu koruyor.

Hünnap, bağışıklılık sisteminin güçlendirilmesine de yarar sağlıyor. Özellikle kış aylarında düşük bağışıklılığa ve kış hastalıklarına karşı destek sunuyor. Yüksek lif içeriği sayesinde sindirim sistemini koruyor ve tokluk hissi veriyor.

HÜNNAP MEYVESİNİN FAYDALARI

Bağışıklığı güçlendirir ve kanser hücreleriyle savaşır

Yüksek miktarda potasyum içeriği ile kan basıncını düzenlemeye yardım eder

Kilo verilmesine yardımcı olur

Uykusuzluğa iyi gelir

Kolesterolü düşürür, kalp hastalıklarını önler

İbn-i Sina'nın 1000 yıllık sırrıydı! 'Ölümsüzlük meyvesi' deniyor: 1 avucu şifa oluyor

Lif açısından zengin olduğu için sindirimi düzenlemeye yardım eder ve kabızlığa iyi gelir

Antioksidan, antiinflamatuar ve antibakteriyel özelliklere sahiptir

Mukus oluşumunu azaltarak solunum yollarını temizler

Stres ve kaygıyı azaltır

Kemik gücünü artırır

Dolaşım sistemini düzenler

Cilt tahrişlerini giderir

Kanın temizlenmesini sağlar

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...