Kadavra sorunu Çin ile çözülecek
Kadavra sayısı konusunda yaşanan sıkıntı Hacettepe Üniversitesi'nin Çin'le yapacağı işbirliği aracılığıyla çözüme kavuşacak.
Kaydet
|
Çin'deki tıp fakültelerinde her sınıfa bir kadavra düştüğünü bildiren Güngör, "Öğrenciler her derste kesip açıyor, örneğin sinir sistemi üzerinde çalışıyorlar. Türkiye'de iki tane kadavra oluyor, uzaktan bakıyor öğrenciler. Öğrenciler hocalarımızla ameliyata giriyorlar, hoca belli bir yeri açıyor, sonra 'devam et' diyor. Bu aslında çok sıkıntılı bir durum. Öğrenci yeteri kadar eğitilmiyor" ifadesini kullandı.
Güngör, insan hayatının önemine vurgu yaparak, robotik cerrahi ve kadavra konusunda çok ciddi çalışma başlattıklarını bildirdi.
Güngör, "Biz onlara robotik cerrahi simülasyon merkezi hakkında destek vereceğiz, onlar da kadavra fiyatı konusunda yardımcı olacak" diye konuştu.
Bizi Takip Edin

