Keçi mi koyun mu? Süt tercihini ihtiyacınıza göre yapın

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Keçi mi koyun mu? Süt tercihini ihtiyacınıza göre yapın

Sağlık Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Prof. Dr. Görül “İnsan sütüne en yakın değerleri olan keçi sütü, bebekler için anne sütüne alternatif tek gıdadır'' dedi. Her sütün faydalarının başka olduğunu ileten Görül süt tercihlerini ihtiyaca göre yapılması gerektiğini açıkladı.

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ

 İnek, keçi, manda ve koyun sütlerinin birbirinden farklı besin değerlerine sahip olduğunu söyleyen Medipol Mega Üniversite Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral “Anne sütüne alternatif tek gıda olan keçi sütü daha kolay sindirilir, kalbi korur ve cilt yaralarını iyileştirir. İnek sütü ise folik asit ve B12 değeri açısından en zengin olandır. Yüksek yağ oranına sahip koyun ve manda sütlerini kalp hastaları ve kolesterolü yüksek olanlar dikkatli tüketmelidir” dedi.

''İNEK SÜTÜNDE ALERJİ RİSKİ FAZLA''

Keçi sütünün insan ve inek sütünden iki kat fazla protein içerdiğine işaret eden Prof. Dr. Görül  “İnsan sütüne en yakın değerleri olan keçi sütü, bebekler için anne sütüne alternatif tek gıdadır. İnek sütünde, alerji riski fazladır. Erken dönemde inek sütü içen bebeklerde saman nezlesi, astım gibi alerjik ve solunum yolu hastalıkları görülebilir. İnek sütünün hazmı bebekler için oldukça zordur. Keçi sütünün içeriğinden dolayı, inek sütüne nazaran alerjik yapısı daha azdır” dedi.

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...