Komşu tavsiyesi ile hareket etmeyin! Grip kadar, bilinçsiz ilaç kullanmak da tehlikeli

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Komşu tavsiyesi ile hareket etmeyin! Grip kadar, bilinçsiz ilaç kullanmak da tehlikeli

Sağlık Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Gribin özellikle yaşlılarda ve altta yatan kronik hastalığı olanlarda ölümcül sonuçlar doğuran ciddi bir hastalık olduğunu söyleyen Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Şule Dilek Yağcı Tüysüz, influenza enfeksiyonlarında virüsün kendisi kadar fazla ve gereksiz ilaç kullanımının da istenmeyen etkileri olabileceği uyarısında bulundu.

ZİNYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ - Bilinçsiz ilaç kullanımının hastalıkların kontrolünü güçleştirebileceğini ifade eden Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Şule Dilek Yağcı Tüysüz, “Gribi hafife alarak doktor reçetesi ya da eczacı tavsiyesi olmadan ezbere ilaç kullanmak tehlikelidir. Alerjik reaksiyonlar ya da farklı ilaç etkileşimleriyle karaciğer ve böbrek yetmezlikleri ortaya çıkabilir. Halk arasında en sık yapılan yanlışlardan biri de gribe karşı antibiyotik kullanmaktır. Grip, bir virüs hastalığı olduğundan bu hastalıkta antibiyotikler etkisizdir. Antibiyotik bakteriyel enfeksiyonlarda kullanılır” dedi.

"GRİP NEZLEYE KIYASLA AĞIR SEYREDER"

Halk arasında soğuk algınlığı, nezle ve gribin birbirine karıştırıldığını da ifade eden Tüysüz “Grip, nezleye kıyasla çok ağır seyreden, ayakta atlatılması zor, zatürre, bakteriyel hastalıklar gibi çok ciddi hastalıklara neden olabilen bir hastalıktır. Şakaya gelmez, dikkatle takip edilmesi gereken bir solunum yolu enfeksiyonudur” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...