Obezite cerrahisinde yeni yöntem: Kısa zamanda kilo verdiriyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Obezite cerrahisinde yeni yöntem: Kısa zamanda kilo verdiriyor

SAĞLIK Haberleri

Genel cerrah ve obezite cerrahisi doktor Levent Bakışgan, yeni obezite cerrahisi hakkında bilgiler verdi. 80 binden fazla kişide başarılı sonuçlar sunan bu yöntemde beslenme uzmanından 6 aylık destek de sunuluyor.

Obezite insanların yaşam konforunun önüne geçen ve diğer hastalıkların da başlamasına sebep olan en tehlikeli hastalıklarından biri olarak kabul ediliyor. Fakat üzülmeyin mide balonu ile obeziteye son verebilirsiniz. Dünyada başarısı kabul edilen en kesin yöntem…

Değişen günümüz koşullarında diyet ve egzersiz çalışmaları yapmak her zaman herkes için mümkün değil. İş yaşantısı ve özel yaşamlarında sorunlar ile boğuşan günümüz insanı çoğu zaman gerek egzersiz yapmayı gerekse bağlı bulunduğu diyet planına göre hareket etmenin çok dışında yaşamlara sürükleniyor.

Defalarca diyet ve egzersiz planları satın alarak hayatlarını buna göre kurmaya çalışan ve bu planlarına uyamayıp başarısız olan insanlar bu başarısızlığın vermiş olduğu mutsuzluk ve stres bozukluğu sebebiyle obezite hastalığından hiçbir zaman kurtulamayacakları yanılgısına düşüyor. 

VÜCUTTAN DOĞAL YOLLA ATILIYOR

Obezite ile yaşamak zorunda değilsiniz. Bu yöntemlerin en güvenilir ve en zahmetsiz olanı herhangi bir cerrahi müdahale gerektirmeyen, endoskopi ya da anestezi ihtiyacını ortadan kaldıran “Allurion Programı.” Hastaların yalnızca bir adet kapsül yutmalarını gerektiren bu işlem, midede bir balon gibi güvenli bir şekilde şişerek kilo problemi yaşayan kişilerin açlık hissiyle mücadelesinde yardımcı oluyor.

Devamında yutulabilir mide balonu 16 hafta sonra vücuttan doğal yollarla atılıyor. Bu süre zarfında kişilerin vücut ağırlığında %10-15 oranında kayıp oluyor. Şu ana kadar dünya üzerinde 80 binden fazla uygulamada başarıyla sonuçlanan program, özellikle hali hazırda sağlıklı bir yaşam tarzı olan ancak açlık hissiyle başa çıkamayan kişiler için tam anlamıyla hayat kurtarıcı olabiliyor. Bu yenilikçi mide balonu programı, aynı zamanda kişilere sürdürülebilir yaşam tarzı değişiklikleri sağlamak amacıyla bir beslenme uzmanından 6 aylık destek de sunuyor. Böylece kişi kilo verirken sağlıklı ve dengeli beslenmeyi de öğreniyor. Hastaların 6 ay boyunca diyetisyen ve psikolog eşliğinde takip edildiğinde verilen kiloların kalıcı olması kaçınılmaz oluyor.

BÜTÜNCÜL BİR YAKLAŞIM BENİMSENMELİ

Obezite tedavisinde multidisipliner bütüncül bir yaklaşım çok önemli. İyi bir takip yapılmadan, kişiye yaşam tarzı değişiklikleri kazandırılmadan yapılan tüm işlemler geçicidir. Kişinin tedavi sonrası yaşam tarzını değiştirerek diyetine uyması ve egzersiz veya spor aktivitelerini de yaşamına dahil etmesi gerekir. Her şeyden önemlisi, kilo verme süreci boyunca size rehberlik edebilecek, nitelikli bir ekipten destek almaktır. Sağlık ve güvenli bir şekilde kilo vermek, uygun destek ve daha doğru yaşam tarzı seçimlerinin birleştiği, kendi sağlığınız için bütüncül bir yaklaşım benimsemekten geçiyor. Başarıya ulaşmak için birlikte çalışmak, tek başınıza mücadele etmekten her zaman daha iyidir.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...