Organ naklinde yeni dönem! Merkezî doku tedarik sistemi kurulacak

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Organ naklinde yeni dönem! Merkezî doku tedarik sistemi kurulacak

Sağlık Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Sağlık Bakanlığı, organ nakli bekleyen binlerce hasta için 2028’e kadar organ nakil merkezi sayısını 46’ya yükseltmeye hazırlanıyor.

ESMA ALTIN’IN HABERİ

Sağlık Bakanlığı, organ nakli çalışmalarının niteliği ve sayısını artırmaya yönelik yeni hedefler belirledi. Buna göre 2028’e kadar organ nakil merkezi sayısı 46’ya yükseltilecek. Organ bağışında farkındalığı artırmak, bu alanda nakil ve diyaliz kapasitesini yükseltmek ve erişilebilirliği kolaylaştırmak için donör bakım standartları oluşturulacak.

KAMU HASTANELERİNE DOKU MERKEZİ

Merkezî doku tedarik sistemi kurulacak. Kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde doku üretim merkezleri açılacak. Kemik iliği nakli merkezleri için hizmet kalite standartları oluşturulacak, kamu hastanelerinde kapasite artışı sağlanacak.

Bir halk sağlığı meselesi olan bulaşıcı hastalıklardan kaynaklı hasta yükünü en aza indirmek için aşı ile önlenebilir hastalıkların kontrol altında tutulması sağlanacak. Aşı tereddüdü olan kişilerin tespit ile gerekli işlemlerin yapılabilmesi için bilişim altyapısı hazırlanacak.

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...