Oxford Üniversitesi uzmanı açıkladı: Deliksiz bir gece uykusu için 6 tüyo

Düzenleyen: / Kaynak: Daily Mail
- Güncelleme:
Oxford Üniversitesi uzmanı açıkladı: Deliksiz bir gece uykusu için 6 tüyo

Sağlık Haberleri  / Daily Mail

Sağlıklı bir yaşam için düzenli ve günde en az 8 saat uyku şart. Ancak bazen uykuya dalmak kolay olmuyor. Tam da bu noktada Oxford Üniversitesi’nde görev yapan Prof. Dr. Russell Foster, deliksiz bir gece uykusu için yapılması gerekenleri açıklıyor.

Dünyaca ünlü uyku ve sirkadiyen ritim uzmanı olan Profesör Russell Foster, uykuya dalmakta zorlananlar için 6 tüyoyu paylaştı. 

YEMEKTE AŞIRIYA KAÇMAYIN

Yatağa girmeden hemen önce yemek yemek ukuya dalmayı zorlaştırır ve uyku kalitesini düşürebilir. Yatmadan hemen önce yenen ağır bir yemek midede reflüyü artırır, aynı zamanda sindirim sorunlarını da beraberinde getirir. 

EGZERSİZDEN KAÇININ 

Uyumak istediğiniz saatten iki saat önce şiddetli egzersiz yapmaktan kaçının. Egzersizin vücut ısısını yükseltmesi uykuya dalmayı zorlaştırır. 

PARLAK IŞIKLARDAN UZAK DURUN 

Loş bir oda uykuya dalmak için en iyi ortam. Telefonlar, tabletler ve dizüstü bilgisayarlar gibi elektronik cihazların yanı sıra lambalar ve hatta ışıklı aynalar bile bu süreci kesintiye uğratıyor.

TELEFONUNUZU BIRAKIN

Yatmadan önce sosyal medyada gezinmek, telefonlarda ve dizüstü bilgisayarlarda haberleri okumak gevşemeyi önler ve uykuya dalmayı zorlaştırır. Telefonun başında vakit geçirmek yerine kitap okumak uyku öncesi iyi bir aktivite olabilir.

ÖĞLEDEN SONRA KAHVE İÇMEYİN

Çoğu insan yorgunlukla baş etmek için kafeinden destek alır. Ancak saat 14.00’ten sonra kahve içmek uyumayı zorlaştırabilir. Çünkü kahvenin uyarıcı etkileri sadece 15 dakika içinde ortaya çıkar, ancak kafein vücutta saatlerce kalabilir.

ALKOLDEN UZAK DURUN

Alkol, uykunun hızlı göz hareketi (REM) aşamasını kesintiye uğratır. Bu nedenle gece boyunca daha sık uyanmaya neden olur ve uyku kalitesini bozar.

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: Daily Mail
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...