Pilav yiyen erkekler dikkat! Canan Karatay, kimsenin bilmediği gizli tehlikeyi açıkladı…

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Pilav yiyen erkekler dikkat! Canan Karatay, kimsenin bilmediği gizli tehlikeyi açıkladı…

SAĞLIK Haberleri  / Haber Merkezi

Kalp ve İç Hastalıkları Profesörü Canan Karatay, pilavın kelliğe yol açtığını söyleyerek erkeklere uyarıda bulundu. Karatay’ın ‘pilav erkeklerde kellik yapıyor’ açıklaması sosyal medyada gündem oldu.

Sağlık alanında verdiği tavsiyelerle gündemden düşmeyen Canan Karatay, bu defa saçları döken ve kelliğe yol açan besine dikkat çekti. Pirincin erkeklerde saç dökülmesine sebep olduğunu belirten Karatay, açıklamalarıyla herkesi şaşırttı.

CANAN KARATAY: PİLAV YEMEK SAÇ DÖKÜLMESİNİN TEMEL SEBEBİ

Pirincin saç dökülmesine yol açtığını belirten Canan Karatay, “Bu tamamen bilimseldir, kitabımda da anlatıyorum. Erkekler pilava çok meraklı oturup da devamlı pilav yemesinler, lezzetli olabilir ama saç dökülmesinin temel sebebidir. Çünkü insilünü yükseltir” şeklinde konuştu.

Pilav yiyen erkekler dikkat! Canan Karatay, kimsenin bilmediği gizli tehlikeyi açıkladı…

SAÇ DÖKÜLMESİ YAŞAYANLARA TAVSİYELER

Saç dökülmesi yaşayan erkekleri uyaran Canan Karatay, dökülmeyi önlemek için şu tavsiyelerde bulundu:

-Erkekler bol bol terayağ, zeytinyağı ve omega 3 alsınlar. Bol bol D vitamini takviyesi yapsınlar ve B 12'lerine baksınlar, bütün bunlar birdenbire olmaz.
-Gençlerde daha çabuk olabilir ama sabırla o göbek gittikten sonra saç çıkmaya başlıyor. 
-Saçınızın çıkmasını istiyorsanız cildinize iyi bakın, bol bol güneş banyosu yapın.

FAYDALARI DA VAR

Öte yandan bazı uzmanlara göre, pirinç miktar abartılmadan yendiğinde fayda sağlıyor. Sanılanın aksine kontrollü bir şekilde tüketildiğinde, sağlıklı ve besleyici bir besin. İçeriğinde bol miktarda kalsiyum, demir, fosfor ve magnezyum gibi mineraller içeriyor. Glisemik inseksi yüksek olduğu bilinse de şekere göre daha düşük olduğu belirtiliyor. Sebze ve salatalarla tüketildiğinde kan şekerini çok yormuyor. 

Zengin bir karbonhidrat kaynağı olan pirinç; enerji veriyor. İster beyaz olsun, ister kahverengi olsun pirinç, kalp hastalıkları ve kalp krizi oluşumunu engelleyebilen ve kalbi koruyabilen antioksidan içeriyor. Ayrıca bol miktarda içeriği sodyumla yüksek kan basıncını kontrol etmeye yardımcı oluyor.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...