Selfie burnuna talep arttı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Selfie burnuna talep arttı

SAĞLIK Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Sosyal medyanın etkisiyle son yıllarda 'selfie burun' denilen estetik işlemine talep arttı. Özellikle selfie çıktıktan sonra burun ameliyatlarında yüzde 60 oranında artış olduğunu söyleyen Prof. Dr. Suat Turgut, bu durumun gençler arasında çok yaygın olduğunu vurguladı.

Tüm dünyada ve Türkiye’de estetik uygulamalara olan ilginin arttığı ifade edilirken uzmanlar merkez, hekim ve tıbbi donanım gibi durumlara dikkat edilmesi konusunda vatandaşları uyarıyor.

Özellikle selfie çıktıktan sonra burun estetiğine ilginin arttığını söyleyen Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü Klinik Şefi Prof. Dr. Suat Turgut “Görselliğin öne çıkması, sosyal medyadaki paylaşımlar, sosyal medya unsurlarında beğenilerinin artmasını istemeleri bunda etkili oluyor. Özellikle selfie çıktıktan sonra yüz plastik ameliyatları ve burun estetiğinde yüz 60 oranında artış olduğu bilimsel çalışmalarla gösterilmiş. Çoğunlukla gençler talepte bulunuyor” dedi.

Yüz estetiğinin daha çok travmatik, buruna darbe almış, burun şekli gerçekten bozuk, nefes alma problemi çeken hastalarda yapmayı ettiğini ifade eden Turgut “Yakınlarından, komşusundan ameliyat olanları görüyor ve bu taleple yoğun bir şekilde müracaat ediyorlar. Ameliyattan önce kişinin psikolojik durumunun uygun olup olmadığını değerlendiriyoruz. Psikiyatristin de olduğu bir konseyde kişiyi değerlendirdikten sonra uygun vakaları ameliyat ediyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...