Son dakika... Bakan Koca COVID-19'un yeni varyantıyla ilgili açıklama: Şu ana kadar Türkiye'de görülmedi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika... Bakan Koca COVID-19'un yeni varyantıyla ilgili açıklama: Şu ana kadar Türkiye'de görülmedi

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, COVID-19'un yeni varyantının şu ana kadar Türkiye'de görülmediğini açıkladı. Koca, "Asla kapandığımız dönemlere geçme gibi bir durum söz konusu değil. Griple nasıl mücadele ediyorsak aynı şekilde olacak" dedi.

İngiltere'de, Covid-19'un Omicron varyantının alt türevi olan Eris'in ülke genelinde yayıldığı vakaların her geçen gün arttığı haberlerinin ardından Türkiye’de de görülüp görülmediği merak konusu oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, herkesin içini rahatlatacak açıklamalarda bulundu. 

Bakan Koca Kırşehir ziyareti sırasında yaptığı açıklamalarda gündemdeki önemli konulara değindi. Koca, Türkiye'de Eris ve benzeri varyantların görülmediğini söyledi. 

"Bu görülen varyantlar sakın bizi endişelendirmesin ve kapandığımız dönemlere geçme gibi bir durum söz konusu değil." ifadelerini kullanan Koca, "Hala Covid görülüyor. Bu dönemde giderek mutasyonlarla, etkinliği daha da azalan bir varyant dönemi görüyoruz." dedi.

“KIZAMIK VAKALARI 2-3 AY ÖNCESİNE GÖRE AZALDI”

Kızamık vakalarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Koca, "Kızamıkla ilgili göçle vakaların arttığını biliyoruz. Korunmanın en etkili yolu aşı. Aşı ile ilgili bilim kurulunun güncellediği şekilde çocuklarımıza aşıların ihmal edilmemesi önemli." ifadelerini kullandı. 

Kızamık vakaları 2-3 ay öncesine göre giderek azaldığını dile getiren Bakan Koca, "Ağırlıklı görülen il yüzde 80 ile İstanbul, sonra Ankara, Gaziantep, Kocaeli ve Diyarbakır." dedi.

“SAĞLIKTA ŞİDDET OLAYLARI İÇİN GÜVENLİK TEDBİRLERİNİ ARTIRACAĞIZ”

Son dönemde artan sağlıkta şiddet olayları için "Güvenlik tedbirleri konusunda İçişleri Bakanlığı ile çalışıyoruz." açıklamasında bulunan Bakan Koca, "Güvenlik görevlisi sayısının artmasını amaçlıyoruz. Potansiyel şiddet durumu söz konusu ise, şiddet eyleminde bulunan kişi ise bunu sistemden gösteriyor olacağız." diye konuştu.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...