Talep arttı! Cilt lekeleri için çözüm... Ağrı sızı yok, kolayca uygulanıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Talep arttı! Cilt lekeleri için çözüm... Ağrı sızı yok, kolayca uygulanıyor

SAĞLIK Haberleri

Yaz aylarının bitmesiyle birlikte leke tedavilerine talep arttı. Çok yaygın bir cilt problemi olan leke, cilde rengini veren melanin adlı pigmentin artışı nedeniyle meydana gelir. Bazı ciltlerin farklı sebeplerle lekeye daha yatkın olduğunu söyleyen Dermatoloji Uzmanı Doç Dr. Ezgi Özkur, leke tedavilerini anlattı.

Dermatoloji uzmanları öncelikle lekeye tanı koyar. Birçok leke tipi bulunur: Melazma, gebelik maskesi de denilen kloazma, yaşlılık lekesi, solar lentigo, çiller, akneye bağlı oluşan lekeler vb. Tanıyı koyduktan sonra hastayla birlikte en uygun tedaviyi planlamak için bir yol haritası çizilir. Tedaviler arasında özellikle melazma da en etkili yöntemlerin başında cosmelan-dermamelan peeling sistemi gelir.

TEK UYGULAMADA BİLE SONUÇLAR YÜZ GÜLDÜRÜCÜ

Cosmelan-dermamelan peelingleri tek uygulamayla yüz güldürücü leke tedavisi sonuçlarına ulaşmamıza olanak sağlayan peeling işlemidir. Hekim tarafından peeling protokolü uygulanır ve hastaya devamında kullanacağı ev devam ürünleri verilir. Bu peelinglerin asıl etki mekanizması tirozinaz denilen ve pigment oluşumunu sağlayan bir enzimin bloke edilmesine dayanır ve böylece leke oluşumunu baskılar. Bu nedenle bu grup peelinglere ‘enzim peeling’ denir. 

NASIL YAPILIYOR?

Uygulama ağrısızdır, cilt özel solüsyonlarla temizlenerek peeling ürünü sürülür ve hekimin cilt hastalığı ve cilt tipi/rengine göre planladığı süre kadar ciltte bırakılır. Devamında ciltten uzaklaştırılarak bariyer kremler sürülür. Peeling seti içinden çıkan devam kremleri 3 ay boyunca evde hastanın kendisi tarafından uygulanır. Genellikle uygulama güneşin etkisini kaybettiği aylarda yapılır. Ev devam ürünlerinin düzenli kullanılması ve güneş koruyucunun ihmal edilmemesi, tedavi başarısında son derece önemlidir. 

LEKENİN TEKRARLAMA RİSKİ VAR MI?

Tüm lekelerin, tüm tedavilerden sonra tekrarlama riski vardır. Bu riski minimuma indirmek için düzenli güneş koruyucu krem, şapka ve gözlük kullanılmalı, güneşlenilmemeli ve mümkün olduğunca güneşin dik geldiği saatlerde direk güneş ışığına maruz kalınmamalıdır. 

UYGULAMA SONRASI GÜNEŞ KREMİ KULLANILMALI

Peeling temizlendikten sonra kişi güneş koruyucu kullanarak normal hayatına devam edebilir. Özellikle ilk hafta kızarıklık, pullanma, ince kabuklar görülebilir, bu dönemde bariyer kremler ve güneş koruyucu kremler önerilir.  

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...