Tehlike büyük, yemekte içecekte plastik var

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Tehlike büyük, yemekte içecekte plastik var

Sağlık Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Tarım Bakanlığının raporuna göre Marmara Denizi mikroplastik yuvası. Maden sularında, sütte bile mikroplastik var. İnsanlar içme sütü ile 5 bin 289 adet plastik partiküle maruz kalıyor.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Tarım ve Orman Bakanlığı, mikroplastik tehdidi ve alınması gereken tedbirler konusunda bir rapor hazırladı. Raporda, Türkiye’de tatlı ya da deniz suyu fark etmeksizin su kaynaklarının ciddi mikroplastik kirliliği tehdidi altında olduğu belirtildi. Marmara Denizi’ndeki mikroplastik kirlilik, Ege ve Karadeniz’e göre çok daha fazla. İçme suları, gıdalar ve içecekler üzerinde yapılan araştırmalarda, maden sularında yüksek boyutta mikroplastik tespit edildi.

YOĞURT VE AYRANDA MİKROPLATİK RİSKİ

Alkolsüz içeceklerde de yüksek mikroplastik riski bulunuyor. Her bir litre alkolsüz içecek ile insanların vücutlarına ortalama 9 adet mikroplastik giriyor. Çiğ sütlere sağım ekipmanları sebebiyle mikroplastik bulaşıyor. Süt içenler ülkemizde hayatları boyunca 5 bin 289 adet mikroplastiğe maruz kalıyor. Yoğurt ve ayran da mikroplastik riski olan gıdalar arasında. Raporda, sağlığı tehdit eden mikroplastiklere karşı alınması gereken tedbirler ise şöyle sıralandı: Sentetik plastiklerin kullanımları azaltılmalı ve çevre dostu alternatifler geliştirilmeli. Gıda ürünlerinde nano ve mikroplastiklerin güvenilir analitik yöntemlerle tespitine yönelik çalışmalar yapılmalı. Toplumda bu konuda farkındalık oluşturulmalı.

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...