Altılı Masa’da ‘vekil pazarlığı’ krizi

- Güncelleme:
Altılı Masa’da ‘vekil pazarlığı’ krizi

Seçim 2023 Haberleri

Kılıçdaroğlu’nun aday yapılması sürecinde dağılma noktasına gelen Altılı Masa’da, bu defa vekil pazarlığı krizi yaşanıyor. CHP’nin dört küçük partiye 11 kontenjan ayırdığı ama DEVA’nın “20 vekil sözü verip 3’e düşürdünüz” diye itiraz ettiği konuşuluyor.

HABER MERKEZİ - İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in masadan kalkmasıyla dağılma noktasına gelen, sonradan geri dönmesiyle krizi aşan Altılı Masa’da bu defa küçük partilerin büyük talepleri kriz çıkardı.

Kulislerde adaylığını kesinleştiren CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Demokrat Parti’ye 2, Saadet Partisine 3, Gelecek Partisine 3, DEVA Partisine 3 milletvekilliği vermeyi planladığı ancak DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın 20 milletvekilliğinde ısrar ettiği konuşuluyor. Babacan’ın, kendilerine daha önce 20 milletvekilliği sözü verilip, şimdi 3 milletvekilliği önerilmesinden rahatsız olduğu, bunu kabul etmelerinin mümkün olmadığını söylediği belirtiliyor.

Öte yandan ittifak içinde ittifak yapmayı planlayan Saadet, Deva ve Gelecek partileri arasında görüşme trafiğinin devam ettiği, görüşmelerin birkaç gün içerisinde olumlu ya da olumsuz bir sonuca ulaşacağı ifade ediliyor.

Daha önce masadaki liderlere bol bol koltuk dağıtmasıyla tepki çeken Kılıçdaroğlu, bu defa masanın küçük ortağı Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile bir araya geldi. İddiaya göre iki lider Genel Merkez dışında bir mekanda buluştu, milletvekili ve bakanlık sayıları hakkında istişarede bulundu.

BU VİDEO DA İLGİNZİ ÇEKEBİLİR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...