CHP'nin siber güvenlik sorumlusundan 14 Mayıs itirafı

- Güncelleme:
CHP'nin siber güvenlik sorumlusundan 14 Mayıs itirafı

Seçim 2023 Haberleri

Sedat Doğan “CHP’nin sistemi çöktü” iddialarını yalanlayarak “Tıkır tıkır çalıştı, bir saniye bile aksamadı. Saat 21.00’de bizim ekranlarımızdaki sonuç ne ise, sandıklardan çıkan sonuç o oldu” dedi.

Seçim akşamı henüz oy sayımı devam ederken muhalefet temsilcileri ‘Öndeyiz’, ‘Kazanıyoruz’ algısı oluşturmak için vatandaşları yanıltmaya çalıştı. CHP yandaşı gazeteciler ise muhalefetin yanıltıcı söylemlerini CHP Genel Merkezi’nde sistemlerin çökmesine bağladı. Ancak CHP’nin Teknoloji ve Siber Güvenlik Sorumlusu Sedat Doğan bu iddiaları yalandı. “Artık gerçekleri konuşma vakti” diyerek sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Doğan “Sistemimiz tıkır tıkır çalıştı, bir saniye bile aksamadı, en ufak bir hata bile olmadı” ifadesini kullandı.

REZİL OLACAKLAR 

CHP temsilcilerinin seçim akşamı ekranlarda yalan söylediğini teyit eden Sedat Doğan şunları kaydetti:
Ben, Onursal, Orhan Abi, Yekta ve 20 kişilik profesyonel ekibim dünya standardında bir iş çıkardık. Ekibimin yıpranmasını istemediğim için isimlerini burada paylaşmıyorum. Saat 21.00’de bizim ekranlarımızdaki sonuç ne ise, gece sandıkların tamamı açıldığında çıkan sonuç o oldu. Twitter’da, Linkedin’de, basında, sağda solda ekibimin tırnağı etmeyecek yetkinliğe sahip insanlar bize laf söyleyip duruyorlar. Kimseye kulak asmayın. İşin arkasında çok sağlam, liyakatli bir ekip var ve işlerini aslanlar gibi yapıyorlar. İyi oldukları için o odadalar. Bir de eskiden adam/kadın yerine koyup dinlediğimiz gazeteciler var... Yahu açık açık halka yalan söylüyorlar. Ben kayıtları yayınladığımda rezil olacaklar. Bu riski nasıl alıyorlar anlayamıyorum! O güne dair tüm log kayıtları, kozmik odanın video kayıtları, anbean bütün sonuçların akışı... Kısacası her şey elimde mevcut. Bunları paylaşmama sebebim mimarimizi açık etmek istememem. Ama günü geldiğinde tüm bunları da açıklayacağım. Bizim hakkımızı yiyen tüm arkadaşlara sesleniyorum. Ülkedeki herkes ‘sistem çöktü’ dediği için buna inanmış olabilirsiniz. Ama benim bu bilgilendirmemin ardından söylemlerinizi değiştirmenizi rica ediyorum. Bunca insanın emeğini yok sayıyorsunuz. Bu vebalin altında kalırsınız!

Sedat Doğan, CHP Bilgi ve İletişim Teknojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel’in partiyi tartıştırmamak için istifa ettiğini ifade ederek şöyle devam etti:

HİÇBİR SORUN YAŞANMADI

Ama toplumumuz ‘istifa’ kavramını yıllar içinde unuttuğu için, onu suçlu saydılar. Onursal bu işi Türkiye’deki en iyi profillerin yapacağından daha iyi yaptı. Şimdi bu sistem çöktüyse, çalışmadıysa, oylar çalındıysa; koca bir genel merkez ve bütün MYK ikinci turda da neden ben ve ekibimle çalışmak istiyor? Çünkü hiçbir sorun yaşanmadı, gün gibi ortada. Söyleyeceğim çok şey var da seçim sonrasına saklıyorum. Seçim gününe ait birkaç ekran görüntüsünü paylaşıyorum, buz dağının görünen yüzü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...