Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Rusya tepkisi: Putin'e saldırıyor, buna eyvallah etmem

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Seçim 2023 Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen 3.Türkiye Gençlik Zirvesi’nde seçim süreci ve gündeme dair açıklamalarda bulundu. Konuşmasında Kılıçdaroğlu'nun 'deep fake' içeriklerinden Rusya'yı sorumlu tutmasına tepki gösteren Erdoğan, "Bay Bay Kemal Rusya'ya saldırıyor. Sen, Putin'e saldırınca ben buna eyvallah etmem. Rusya ile olan münasebetimiz ABD ilan münasebetten geri değil" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleşen 3.Türkiye Gençlik Zirvesi kapsamında gençlerle bir araya geldi. Kıymetli genç kardeşleriyle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Erdoğan, "Gönüllerimizi buluşturan, hasret gidermemize, ruberu hasbihal etmemize vesile olan herkese şükranlarımı sunuyorum. Buradan sizlerin aracılığıyla ülkemizin ve gönül coğrafyamızın dört bir yanındaki bütün gençlerimize selamlarımı iletiyorum. Bizim için dua eden, Türkiye deyince gözleri parlayan, en az bizim kadar Türkiye aşığı tüm gençlerimize buradan muhabbetlerimi gönderiyorum." diye konuştu.

"PAZARA KADAR DEĞİL MEZARA KADAR YÜRÜYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu zirvenin başarılı geçmesini, ülke, millet ve tüm gençler için hayırlara vesile olmasını dileyerek, şöyle devam etti: "Burası belediye başkanlığım döneminde yapıldı. Bunun üstünde İstanbul'un o zamanki tek tiyatro salonu vardı. Yanılmıyorsam 150 kişilik bir salondu. Dedim ki 'Biz burayı da yıkacağız. Daha mükemmelini, daha büyüğünü yapacağız.' O zaman sözde sanatçılar başladılar nutuk atmaya. 'Yıkar, yapmaz.' dediler. Dedim ki 'Sadece o değil bir de İstanbul'un en büyük kongre merkezini yapacağız.' Biz şu gördüğünüz yerin otoparkları da dahil 40 metre yerin altına girdik." O zaman işi yüklenen firmanın otoparklarıyla beraber 40 metre yerin altına girip İstanbul Kongre Merkezi'ni yaptığını anlatan Erdoğan, "Fakat bu salonun olduğu yer yaklaşık 20 metre falan derinliğinde çünkü altta şimdi otoparklar, vesaire, onlar var. Burası da 3 bin 800 kişilik bir salon olarak yapıldı fakat buralar yapıldıktan sonra 'Ya bu belediye başkanı burayı yaptı. Teşekkür ederiz.' filan falan da diyemediler. Şimdi o sözde sanatçı diye geçinen müsveddeler, şimdi de aynı şekilde hakaret etmeye devam ediyorlar." ifadelerini kullandı. Pazar günü seçimlere gideceklerini anımsatan Erdoğan, "Onlar ise her türlü yalan, dolan, şunlarla, bunlarla yine hakarete devam ediyorlar. Varsın, onlar hakaret etsin ama biz ama biz şu anda karşımda gördüğüm gençlikle pazara kadar değil mezara kadar yürüyoruz." diye konuştu.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Rusya tepkisi: Putin'e saldırıyor, buna eyvallah etmem

Türkiye Cumhurbaşkanı olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gençlere gereken desteğin verileceğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti: Gençler bir şeyi söylemem lazım. Henüz başbakan olmadım, o sıra seçimleri kazanmışız, ben de Avrupa'yı dolaşıyorum. Bu arada oğul Bush’u randevu istedim, ziyaret ettim ABD'de. Kendilerine dedim ki 'Bize İHA, SİHA verecektiniz. Terörle mücadele ediyoruz, ne olacak? Condoleezza Rice'i hemen çağırdı. 'Hemen' dedi, 'İHA'ları verin'. Bize İHA verdiler ama tabii iki günlüğüne geldi."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünürü, Milli Teknoloji Hamlesi idealinin ve milli SİHA'ların öncü ismi Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar'ın fevkalade bir insan olduğunu ve bu konuda adım attığını dile getirdi.

"ÖZDEMİR BAYRAKTAR DEVLETTEN ASLA BİR ŞEY ALMADI"

Özdemir Bayraktar'ın bugünkü İHA ve SİHA'ların kuruluşunu başlattığını dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hani bazı sahtekarların ifade ettiği gibi devletten kredi, arsa, arazi, böyle bir şeyi asla almadı, almaz. O zaman benim dünürüm değildi, dava arkadaşımdı, daha sonra kendisine şunu söyledim. Benden yaşça büyük tabii aramızda 5-6 yaş fark vardı. 'Özdemir abi, bak biz bu tür yatırımları yapanlara devlet olarak destek veriyoruz, gel sen de bu imkanlardan istifade et.' 'Yok' dedi, 'almam.' Kendisi kendi arsası, arazisi üzerinde ilk adım olarak İHA'ların kuruluşunu yaptı. Tabii beyin olarak farklı bir beyindi. Benim de siyasette eski arkadaşımdı, beraber yol yürüdük. Sonra evlatlarıyla, kendi hanımıyla birlikte, çünkü yenge hanım da muhasebe vesaire bu tür şeylerden anlayan bir insandı, adımı attı ve İHA'yı yaptı. Yetmez, SİHA'nın da adımını attı."

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Rusya tepkisi: Putin'e saldırıyor, buna eyvallah etmem

Selçuk Bayraktar'ın daha sonra damadı olduğunu belirten Erdoğan, "Tabii bütün bunlar gerek baba, gerek çocuklar cins beyinlerdi. İş yürürken İHA, SİHA yetmedi, Akıncı o geldi. Tabii yurt dışı siparişler de gelmeye başladı ama bütün bunlarla beraber yine devlet bankalarından, diğerlerinden bu noktalarda kredi asla almadı. Akıncı yapıldı, arkadan tabii yeni bir adım, Kızılelma oldu. Bunlar tabii insansız savaş uçaklarıydı, hepsi nevi şahsına münhasır uçaklardı. Hele Kızılelma, şu anda tabii testleri yapıldı vesaire ama asıl noktası henüz daha olmadı. O olduğu anda zaten şu andaki F-16’ların taşıdığı bombaları taşıma kabiliyetine sahip." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Rusya tepkisi: Putin'e saldırıyor, buna eyvallah etmem

"HOCAMIZ DEVRİM OTOSUNU YAPTI BİZ DE DEVRİN OTOSUNU YAPTIK"

"Hedef KIZILELMA" belgeselinin yayınlandığını ve bu seneki TEKNOFEST'e 2,5 milyon gencin akın ettiğini dile getiren Erdoğan, "Acaba bu ülkede muhalefet niçin Baykar'a saldırıyor? Akıncı'dan Kızılelma'ya, Togg’dan Anka'ya nice ürünümüz görücüye çıktı. Acaba bunlar niye, niçin hazmedemiyorlar da saldırıyorlar? Bunlar, Allah rahmet etsin, Erbakan Hoca'mızın da yaptığı bu 'Devrim' otosuna böyle saldırdılar. Hocamız 'Devrim' otosunu yaptı, biz de devrin otosunu yaptık. Tabii şimdi devrin otosuna saldıramıyorlar, söyleyecek yanları kalmadı. 'Ne yaparsanız yapın, başaramayacaksınız.' dedik ve başaramayacaklar." diye konuştu.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Rusya tepkisi: Putin'e saldırıyor, buna eyvallah etmem

"BAY KEMAL DEVLET YÖNETİMİ NEDİR ANLAMAZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Rusya'yla ilgili açıklamalarına değinen Erdoğan, şunları kaydetti: "Şimdi bay bay Kemal, Sayın Putin'e saldırıyor, Rusya'ya saldırıyor. Kılıçdaroğlu, (ABD Başkanı) Biden 'Erdoğan'ın yenilmesi lazım.' kaydını düştü. Kayıtlarda var ama sen acizsin, zavallısın çünkü Biden böyle söylediği zaman ben 'Biden niye böyle söyledi?' demedim. Halbuki ben, Biden'ı senden çok daha önce tanıyordum, ailece görüşmelerimiz de vardı ama sen şimdi Putin'e saldırınca kusura bakma, buna ben de eyvallah etmem çünkü Rusya'yla olan bizim münasebetlerimiz, şu anda Amerika'yla olan münasebetlerimizden geri değil yani dış ticaret hacmine baktığımız zaman onunla olan dış ticaret hacmimiz, Amerika'dan daha fazla, böyle bir durum var ama bay bay Kemal, sen devlet yönetimi nedir bilmezsin, anlamazsın. Biz dünyanın dört bir yanıyla görüşürüz. Biz devlet yönetiminin ne olduğunu biliriz ama sen bunları öğreneceksin fakat o fırsat da gelmeyecek sana. Yanındakiler sana bir fayda getirmez."

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...