Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunan basınına konuştu: Miçotakis verdiği sözleri tutmalı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunan basınına konuştu: Miçotakis verdiği sözleri tutmalı

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlere az bir süre kala Türkiye gündemini yakından izleyen Yunan medyasına değerlendirmelerde bulundu. “Yunanistan ile husumeti ve rekabeti bir kenara bırakmalıyız” diyen Erdoğan, Miçotakis’in verdiği sözleri tutması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Türkiye bu Pazar cumhurbaşkanını ve 28. dönem milletvekillerini seçmek için sandık başına gidiyor. Kritik seçim süreci Yunan basını da yakından takip ediyor. Komşu basının köklü gazetelerinden Kathimerini, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile röportaj yaptı.

TGRT Haber’de yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunan basınına dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yunanistan yayın yapan ve ülkenin önemli gazetelerinden olan Kathimerini'ye konuşan Erdoğan iki ülkede yaşanacak seçime ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı.

“MİÇOTAKİS VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMALI" 

Türkiye’deki seçimleri yakından takip eden Yunanistan’ın Kathimerini gazetesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile röportaj yaptı. “Yunanistan ile husumet ve rekabeti bir kenara bırakmalıyız” diyen Erdoğan bu durumun iki ülkeyi de yıprattığını ve gelecek olan seçimlerin yeni bir dönemin başlamasına vesile olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunan basınına konuştu: Miçotakis verdiği sözleri tutmalı

Miçotakis’e yönelik mesajını da ileten Erdoğan, "Bu sözlerimi muhafaza etsin. Miçotakis verdiği sözleri tutmalı" şeklinde seslendi.

“SOHBET SIRASINDA DOSTANE VE SAMİMİ İDİ”

Kathimerini gazetesi muhabiri, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili izlenimleri hakkında ise şunları yazdı:

Sohbet sırasında dostane ve samimi idi. Peş peşe konuşmalar yapmansa rağmen, dinamik görünmesi dikkatimizi çekti. Miçotakis ile aralarındaki olumsuz ortamı bir kenara bırakıp, Yunanistan'a dostluk mesajları göndermeyi tercih etti. Seçimleri kazanacağına ise emin.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...