Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan HÜDA PAR açıklaması: Terörle ilişkisi olsa biz iş birliği yapmazdık

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan HÜDA PAR açıklaması: Terörle ilişkisi olsa biz iş birliği yapmazdık
Başlık ResmiCumhurbaskani Erdogan'dan HÜDA PAR açiklamasi: Terörle iliskisi olsa biz is birligi yapmazdik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'daki Millet Kütüphanesi'nde gençlerle bir araya geldi. Erdoğan, burada kendisine yöneltilen "HDP ve PKK bağını dile getirdiğiniz için Millet İttifakı'nı eleştiriyorsunuz. AK Parti ve HÜDA PAR işbirliği hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna "HÜDA PAR’ın terör örgütüyle ilişkisi olsa biz iş birliği yapmazdık.” şeklinde cevap verdi.

Kaydet
a- | +A

Millet Kütüphanesi'nde gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dertlerini dinleyip onların sordukları sorulara cevap verdi. Gençlerden gelen, "Siz Millet İttifakı'nı HDP ile ilişkisi yönünden eleştiriyorsunuz. Cumhur İttifakı da HÜDA PAR ile olan ilişkisinden eleştiriliyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?" sorusuna cevap veren Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"HÜDA PAR'ın geçmişte bu terör örgütüyle anılması olayı tamamen HDP'nin kendisine bir çıkış yolu aramasından kaynaklanıyor. HÜDA PAR'ın bir defa bu geçmişteki terör örgütüyle ilgisi, alakası yok. Kaldı ki böyle bir durum söz konusu olsa bizim de beraber yürümemiz söz konusu olmazdı."

"HDP İLE MUKAYESE EDİLMEYECEK BİR KONUMU VAR"

Özellikle Kürt vatandaşlarının siyasallaşması noktasında, bu yolda HÜDA PAR'la beraber yürümek istediklerini dile getiren Erdoğan, "Onların hem yerli hem milli bunun yanında da vatanseverlik noktasında HDP ile mukayese edilmeyecek bir konumu var." dedi.

"HÜDA PAR'A YAPILAN YAKIŞTIRMALARI KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HÜDA PAR'ın iddiaları reddettiğini ve terör örgütüyle ilişkisinin bulunmadığını vurguladığını aktararak şunları söyledi: "'Bizim bununla alakamız yok.' dediklerine göre, zorla HDP şu anda HÜDA PAR'ı böyle vasıflandırıyor diye mi biz bunları kabulleneceğiz? HÜDA PAR'ın böyle bir durumu söz konusu değil ve kesinlikle bir siyasallaşmanın gayreti içerisinde olan bir siyasi partidir. Şu anda da zaten bu seçimlere biliyorsunuz tamamıyla onlar kendi logolarıyla girmek suretiyle bir adım atmışlardır. O da parlamentoya girme imkanını yakalamak ve parlamentoda da artık düşüncelerini, sesini daha ideal bir şekilde çıkarmaktır. HÜDA PAR'ın durumu bu. Bu söylemleri onlara yapılan yakıştırmaları şahsen bizim kabul etmemiz mümkün değil."

Kaynak: Anadolu Ajansı

BAKMADAN GEÇME
Mersin
HABER

Mersin'de provokasyon! HÜDA PAR'lılara saldırı gerçekleşti: 3 kişi yaralandı

BBP Genel Başkanı Destici
HABER

BBP Genel Başkanı Destici'den HÜDA-PAR açıklaması: Bir takım düşüncelerine katılmıyorum

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Seçim 2023
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.