Diken üstündeler, kriz kapıda: Altılı Masa'da 9 Nisan sendromu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Diken üstündeler, kriz kapıda: Altılı Masa'da 9 Nisan sendromu

Seçim 2023 Haberleri

Altılı Masa diken üstünde. Aday listelerinin YSK'ya teslim edileceği tarihe odaklanan Millet İttifakı cephesinde büyük kriz bekleniyor. Partilerin seçimlere hangi illerde ortak, hangi illerde kendi logoları ile gireceği konusundaki anlaşmazlık sürüyor.

HABER MERKEZİ ANKARA - Milletvekilli aday listelerinin YSK’ya teslim edileceği 9 Nisan’a kilitlenen Millet İttifakı cephesinde, yerini beğenmeyenler, liste dışı kalanlar ve küçük partilere verilen sıralar nedeniyle kriz yaşanması bekleniyor. CHP başta olmak üzere, çok sayıda küskünün ortaya çıkacağı, seçime giderken partilerde tartışmalı bir sürecin başlayacağı belirtiliyor.

Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin seçimlere hangi illerde ortak, hangi illerde kendi logoları ile gireceği konusundaki anlaşmazlık sürüyor. Saadet Partisi’nin ittifak içi ittifak formülüne DEVA Partisi soğuk bakıyor. DEVA Partisi bu nedenle 81 ilde kendi logosuyla seçime girme ısrarını sürdürüyor. CHP ise en fazla milletvekili çıkarılacak şekilde ortak bir liste ve 6 partinin en az 20 ilde tek liste ile seçime girmesi gerektiğini savunuyor. İyi Parti, küçük partilerin adaylarını kendi listelerine taşımaya itiraz ediyor. 10 civarındaki ilde ortak liste çıkarılmasına ise sıcak bakıyor.

KRİZ KAPIDA

Saadet, DEVA ve Gelecek Partisi ittifak içi ittifak formülünde anlaşamazsa, bu partilerden bazı isimlerin CHP’nin listesinde seçilebilecek sıralardan aday gösterilmesi gündeme gelecek. Asıl kriz de bu formül işlerse yaşanacak. CHP içinde küçük partilerin adaylarının kendi listelerinde yer almasına yönelik itirazlar yükseliyor. Aday listeleri açıklandıktan sonra, hem bu nedenle hem de listeye giremeyenler nedeniyle Millet İttifakı cephesinde küskünlerin ortaya çıkması kaçınılmaz olarak görülüyor.

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...