Fatih Erbakan'dan 'yüzü karartılan kadın aday' açıklaması

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fatih Erbakan'dan 'yüzü karartılan kadın aday' açıklaması

Seçim 2023 Haberleri

Yeniden Refah Partisi'nin seçim aracında erkek adayların fotoğraflarına yer verilip, kadın adayın yüzünün karartılması dikkat çekmişti. Söz konusu görüntü tepki toplayıp tartışma konusu oldu. Parti lideri Fatih Erbakan, fotoğrafın, kadın adayın talebi doğrultusunda karartıldığını açıkladı. Erbakan "Biz böyle bir istekte bulunmadık. Aday kendisi talep etti" dedi.

Cumhur İttifakı ortaklarından Yeniden Refah Partisi'nin, Düzce'deki seçim aracında milletvekili adayları Nezir Merttürk ve Mithat Kütükoğlu’nun yer aldığı fotoğraflar arasında kadın vekil adayı Çiğdem Kulalı Seçkin’in gölgelendiği dikkat çekmişti. Partinin genel başkanı Fatih Erbakan, tepki çeken görüntülere ilişkin konuştu.
 Fatih Erbakan'dan 'yüzü karartılan kadın aday' açıklaması

Beraberindeki heyet ile Ankara Ostim'de bulunan Teknokent'i ziyaret eden Erbakan "Milletvekili adayımızın kendi isteği ile yapılmış bir olay. Bizim oradaki teşkilatımız ve diğer erkek adaylarımız 'Bu hanımefendinin fotoğrafı olmasın' diye talepte bulunmamıştır. Hanımefendinin kişisel tercihine saygı gösterilmiştir. Bizim 60’dan fazla kadın adayımız var. Hepsinin fotoğrafları bütün afişlerde ve seçim araçlarında var. Biz parti olarak hanımların fotoğraflarını asmayalım diye bir talebimiz yok. Zaten seçildiği zaman kendisi mecliste görev yapacak ve kürsüye çıkıp konuşacak. Bu, maksatlı olarak belirli çevreler tarafından Cumhur İttifakı ve Yeniden Refah Partisi’nin yıpratılması için bir operasyondur. Bizim böyle bir politikamız yok. Bizim ilk resmi adayımızı Afyonkarahisar’ın Güney ilçesinden çıkardık" dedi.

(İHA)

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...