İttifaklarla seçime girenler kendi partilerine geçecek

- Güncelleme:
İttifaklarla seçime girenler kendi partilerine geçecek

Seçim 2023 Haberleri

İttifaklarla birlikte seçime girenler, kendi partilerine geçecek. Cumhur’da 5, Millet’te 7, Emek-Özgürlük İttifakı’nda da 4 parti vekil çıkarmayı başardı.

YÜCEL KAYAOĞLU'NUN HABERİ - Yeni seçim sistemi sebebiyle çok sayıda partinin ittifak yaparak girdiği seçimlerin sonucuna göre en az 16 parti Meclis’te temsil edilmiş olacak.

Cumhur İttifakı cephesinde; AK Parti, MHP, Yeniden Refah, Hüda Par ve DSP Meclis’te temsil hakkı kazandı. Seçime AK Parti listelerinden giren Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve yine Hüda Par’lı iki isim milletvekili seçildi. DSP Genel Başkanı Önder Aksakal da AK Parti listelerinden İstanbul’da aday gösterilmişti. Aksakal da Meclis’e giren isim oldu. Hem Hüda Par’lıların hem de Aksakal’ın önümüzdeki günlerde AK Parti’den istifa ederek kendi partilerine geçecekleri ve böylece Meclis’te partilerini temsil edecekleri belirtiliyor. Kendi logosu ile seçime giren Yeniden Refah Partisi de genel başkan Fatih Erbakan’la birlikte 5 milletvekili ile TBMM’ye girdi. BBP ise milletvekili çıkaramadı. Bu durumda Cumhur İttifakı Meclis’te 5 parti ile temsil edilecek.

37 VEKİL ALDILAR

Millet İttifakı cephesinde ise 7 parti Meclis’te temsil edilecek. CHP listelerinden seçime giren Saadet, DEVA, Gelecek, DP ve TDP kontenjanından toplam 37 milletvekili seçildi.Bu isimlerin de Meclis oluştuktan sonra istifa ederek kendi partilerine geçmesine kesin gözüyle bakılıyor. Böylece İyi Parti ile birlikte Millet İttifakı’nda 7 parti Meclis’te temsil hakkı elde etmiş olacak.

Açılan Sandık% 100
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
% 49.5200
26086097
KEMAL KILIÇDAROĞLU
KEMAL KILIÇDAROĞLU
% 44.8800
23873505
SİNAN OĞAN
SİNAN OĞAN
% 5.1700
2796582
MUHARREM İNCE
MUHARREM İNCE
% 0.4300
216784
Son güncelleme: 2023-05-28 18:35:02
Veriler: İhlas Haber Ajansı

YEŞİL ÇATISI 4’E BÖLÜNDÜ

Emek ve Özgürlük İttifakı’nda ise 6 parti bulunuyordu. Bu partilerden, Yeşil Sol Parti adı altında seçime giren HDP’nin yanı sıra TİP, EMEP ve TÖP, Meclis’te temsil hakkı kazanırken, Emekçi Hareket Partisi ve Sosyalist Meclisler Federasyonu ise milletvekili çıkaramadı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...