Millet İttifakı'nda Özdağ sıkıntısı: Yazılı taahhüt istemiş

- Güncelleme:
Millet İttifakı'nda Özdağ sıkıntısı: Yazılı taahhüt istemiş

Seçim 2023 Haberleri

2. turda destekleyeceği ismi bugün ilan edecek olan Ümit Özdağ’ın talepleri Millet İttifakı’nı karıştırdı. Özdağ, “Mülteciler gönderilsin. Kayyumlar devam etsin” dedi ve yazılı taahhüt istedi.

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ - Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda kimi destekleyeceğini dün açıklaması beklenen ancak bir uzlaşıya varılmadığı için kararını bugüne bırakan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın Millet İttifakı liderlerinden yazılı taahhüt istediği ortaya çıktı.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile dün yeniden bir araya gelen Özdağ, görüşmelerin olumlu sonuçlanması hâlinde kararını bugün Kılıçdaroğlu ile birlikte saat 11.00’de yapacağı basın toplantısında duyuracağını açıklarken, kulislerde, ittifak ortaklarının Özdağ’ın taleplerinden dolayı rahatsız olduğu konuşuluyor.

Zafer Partisinin anayasadaki Türklük tanımının korunmasını istemesinin DEVA Partisi lideri Ali Babacan’ı, cemaatlere bakış açısının Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu, Atatürkçü tutumunun ise Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ı rahatsız ettiği ifade ediliyor. Ayrıca Özdağ’ın, mutabakat metnine altı liderin de imza atması şartını getirmesinin de tepki çektiği, Gelecek Partisi’nden bir yetkilinin Kılıçdaroğlu’nu arayarak “Sözlü anlaşmaya varıyorsanız varın. Fakat yazılı ve bağlayıcı bir anlaşma metnine biz karşıyız” dediği belirtiliyor.

GEREKİRSE ZORLA...

Öte yandan Özdağ dün yaptığı basın toplantısında “Yapmış olduğumuz bütün çalışmalar protokole yansıdı. Şimdi bunları hassas bir şekilde şekillendiriyoruz” dedi. Kılıçdaroğlu’nun sığınmacıları iki yıl içinde göndereceği beyanının aksine Özdağ “Sığınmacılar gerekirse zorla, bir sene içerisinde, uluslararası hukuka uygun olarak gönderilecek” ifadelerini kullandı.

KAYYUM DEVAM ETMELİ

Terörle mücadelede sıfır tolerans ilkesinin Zafer Partisi açısından vazgeçilmez olduğunun vurgulayan Özdağ, kayyum uygulamasına ilişkin de mesajlar verdi. Kılıçdaroğlu’nun “Kayyum uygulamalarını kaldıracağız” söylemlerinin aksine, kayyum uygulamalarının devam etmesi gerektiğini savunan Özdağ “Türkiye’nin güvenliği açısından, terörle ilintili yerel yöneticilerin yerine, devlet görevlilerini kayyum olarak ataması imkanının her zaman olması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...