Sakarya'da Kılıçdaroğlu'nun aracına saldırı!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Sakarya'da Kılıçdaroğlu'nun aracına saldırı!

Seçim 2023 Haberleri

Erzurum mitingi'nde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun taşlı saldırıya uğramasının yan kıları sürerken, Millet İttifakı'nın Sakarya mitinginde de taşlı saldırı olayı yaşandı. Saldırının ardından yaklanan zanlının kimliği şaşırtırken, Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun şikayetçi olmadığı, saldırganın da serbest bırakıldığı öğrenildi.

Erzurum'daki konuşması sırasında seçim otobüsü taşlı saldırıya uğrayan Ekrem İmamoğlu'nun ardından Millet İttifakı üyeleri, bu defa da Sakarya'da 15 yaşındaki bir çocuk tarafından taşlı saldırıya uğradı.

T24'ün haberine göre; CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sakarya’daki miting alanından ayrıldığı sırada, alan çıkışında bulunun bir çocuk otobüse taş fırlattı. Otobüsün camı kırılırken saldırgan yakalandı. Kılıçdaroğlu’nun otobüsü daha sonra miting alanından ayrıldı.

SALDIRGAN ÇOÇUK ÇIKTI

Taş atan kişinin 15 yaşındaki bir çocuk olduğu ve gözaltına alındığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu'nun şikayetçi olmadığı çocuk serbest bırakıldı.

Kılıçdaroğlu'nun, olayın ardından Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’u arayarak “Evladımızın kimliği hiçbir şekilde açıklanmasın, aileye de hukuki destek verilsin. Bu çocuk Türkiye’nin evladıdır; seçimler gelir geçer, çocuğun zarar görmemesi en önemli konumuzdur. Asıl mesele onun yaptığı eylem değil, bir çocuğu böylesi bir provokasyona alet edenlerdir.” talimatını ilettiği öğrenildi.

SAKARYA EMNİYETİNE TEŞEKKÜR

Öte yandan Sakarya mitingi öncesinde, seçim otobüsünün güzergahı üzerinde bulunan bazı noktalara taşların yığıldığı ihbarı aldıklarını belirten CHP yönetimi, "Bu provokasyon girişimi de Sakarya Emniyeti tarafından engellendi. Bu vesileyle emniyet güçlerimize de teşekkür ederiz" dedi.

ERZURUM'DAKİ TAŞLI SALDIRI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu'da geçtiğimiz pazar günü Erzurum’da konuşma yaptığı sırada taşlı saldırıysa uğramıştı. Saldırıda 10'dan fazla kişi yaralanırken, olayla ilgili soruçturma başlatan emniyet güçleri 15 kişiyi gözaltına almıştı.

Provokatörlerden birinin TSK mensubu olduğu öğrenilince sözleşmesi fesh edilmişti.

Sakarya'da Kılıçdaroğlu'nun aracına saldırı!

İmamoğlu saldırıdan şehrin valisini ve emniyet müdürünü sorumlu tutarak “Seyreden polisler, biz de sizi seyrediyoruz. Seyreden Emniyet Müdürü, Vali, biz de sizi seyrediyoruz” ifadelerini kullanmıştı. 

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...