Ülker ve Sabancı Üniversitesi buğday için ele ele verdi

Sürdürülebilir tarım konusunda buğday, fındık, kakao özelinde projeler geliştiren Ülker, Sabancı Üniversitesiyle önemli bir iş birliğine imza attı.
Bu iş birliğinde, tarlada çinko ve selenyum bakımından zenginleştirilen buğday, önce una sonra ürüne dönüştürüldü. Ülker’in tarlada yapılan uygulamayla mineralce zenginleştirilmiş buğdaylardan elde edilen unla ürettiği sınırlı sayıdaki Saklıköy Tarlada Zenginleştirilmiş Tahıllı, Sütlü Çikolatalı, Pirinç Patlaklı, Portakallı ve Hindistan Cevizli bisküvisi tüketicinin beğenisine sunuldu.
2030’a kadar 10 bin dekarlık alanda onarıcı tarım uygulamasını hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirten Ülker CEO’su Özgür Kölükfakı, kullandıkları ham maddeler arasında yüzde 39 ile ilk sırada bulunan buğdayın sürdürülebilirliğinin büyük önem taşıdığını belirtti.