Anadolu Efes Avrupa Ligi'nde finale yükseldi

Düzenleyen: / Kaynak: AJANSLAR
Anadolu Efes Avrupa Ligi'nde finale yükseldi

SPOR Haberleri  / AJANSLAR

THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali ilk maçında Olimpiakos ile karşılaşan Anadolu Efes tutuk başladı, sonra dengeledi, ardından öne geçti ve son sözü son saniyede söyleyip kupaya çok yaklaştı

UĞUR AKTAN

Bravo Anadolu Efes... THY Euroleague'in son şampiyonu Anadolu Efes, Final Four'daki ilk maçında Yunan ekibi Olimpiakos'u son saniye üçlüğüyle devirdi ve adını finale yazdırdı. Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki mücadele temsilcimiz rakibini çember altında durduramadı ve 1. periyodu 21-18 geride bitirdi. Olimpiakos'un üç saniye koridorunda 6/6 ile ile oynadığı ikinci çeyrekte dört üç sayılık isabetle skora tutunan Efes devreye bir sayı geride girdi: 43-42.

EL ÜSTÜNDEN ATTI

Üçüncü periyotta Tyler Dorsey'in sayılarıyla etkili olan Olimpiakos'a karşı pota altını iyi kullanan Anadolu Efes, Tibor Pleiss-Bryant Dunston ikilisiyle etkili oldu ve son bölüme 66-63 önde girdi. İki takımın da skor bulmakta zorlandığı son çeyreğin son saniyelerine 74-74 eşitlikle girildi. Son sözü ve finalin adını belirleyen ise ülkesinde boy gösteren Micic söyledi. Yıldız isim bitime 0,2 saniye kala el üstünden attığı üçlükle Anadolu Efes'i finale taşıdı.   

2019'DA KAYBETTİLER

Anadolu Efes ilk olarak 2018-2019 sezonunda finalde mücadele etti. İspanya’nın Vitoria-Gasteiz şehrinin ev sahipliği yaptığı turnuvada Fenerbahçe’yi 92-73 mağlup ederken finale çıkan lacivert-beyazlılar, burada CSKA Moskova’ya 91-83 yenildi ve ikinci oldu.

İLK KUPA GEÇEN SENE GELDİ

Anadolu Efes, geçtiğimiz sezon Almanya’nın Köln kentinde organize edilen Final-Four’da Rus takımı CSKA Moskova’yı 89-86 yenerek finale kaldı. Efes finalde İspanyol temsilcisi Barcelona ile karşı karşıya geldi ve parkeden 86-81 galip ayrılarak kupayı ilk kez müzesine götürdü.

"BİLETLERİN YÜZDE 90'ININI OLYMPİAKOSLULARA SATMIŞLAR"

Maç sonu açıklamalarda bulunan Anadolu Efes'in başantrenörü Ergin Ataman "Çok mutluyum. Eminim ki Türkiye'nin her yerinde birçok insan büyük bir mutluluk yaşıyor. Zorlu bir atmosfer vardı. İlk defa Dörtlü Final'de bu denli dominant bir seyirci topluluğu gördüm. Biletlerin yüzde 90'ını Olympiakoslulara satmışlar. Maçı sanki Atina'da oynuyor gibiydik. Ancak hiç hissetmedik" ifadelerini kullandı.

"KALDI 1"

Karşılaşmaya istedikleri başlangıcı yapamadıklarını aktaran Ataman "Biz stresli onlar da sert başladı. Larkin müthiş bir performansla takım toparlandı ve maça geri döndük. İkinci yarı çok iyi oynadık ama bir türlü kıramadık. Olympiakos geldi, son topa kadar 3-4 pozisyonu kolay harcadık. Son topta planımız beraberliği koruyup son 5-6 saniyede hücum etmekti. Micic atışa gitti, soktu ve finaldeyiz. Kaldı 1" diye konuştu.

"KUPAYI GETİRECEĞİZ"

Karşılaşmada Elijah Bryant'ın sergilediği performansa dikkati çeken Engin Ataman "Elijah Bryant, maçın gizli kahramanı. Maçın başında Larkin ve Micic'i kilitlediler. Orada James Anderson'ı kullanamadık ve Bryant'a döndük. Onunla skor bulmaya başladık. Savunmada da Singleton müthiş bir iş yaptı. Buraya gelen taraftarlara teşekkür ediyorum. Buradan Türkiye'ye bir kupa daha getireceğiz." diyerek sözlerini tamamladı.

ERDOĞAN'DAN ATAMAN'A TELEFON

Anadolu Efes Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman'ı telefonla arayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, THY Avrupa Ligi Dörtlü Final ilk maçında Yunanistan'ın Olympiakos takımını yenerek finale yükselen takımı tebrik edip  başarı dileklerini iletti.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AJANSLAR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...