A Milli Takım'da beklenen teknik değişim gerçekleşti: Milli hoca Montella

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
A Milli Takım'da beklenen teknik değişim gerçekleşti: Milli hoca Montella

SPOR Haberleri  / HABER MERKEZİ

TFF, Stefan Kuntz ile görüşüp yolları ayırdı. Alman hocaya 1,2 milyon avro tazminat ödenecek. Yerine ise Montella geldi. İtalyan teknik adamla üç yıllık anlaşma yapıldı.

Ve A Millî Futbol Takımı’nda günlerdir beklenen ancak Türkiye Futbol Federasyonu’nun sürekli ötelediği olay gerçekleşti: Stefan Kuntz gönderildi.

TFF dün görüşme yapmak için ekibiyle beraber Türkiye’ye davet ettiği Alman teknik adam Riva’ya gitti. Mehmet Büyükekşi başkanlığında yönetim kurulu, Alman teknik adam ve ekibine bugüne kadar verdiği hizmetler için teşekkür ederek yolları ayırdı.

Bu kararın iki taraf adına da iyi niyet ve profesyonellik çerçevesinde alındığı ve tarafların mutabakata vardığı duyuruldu. Kuntz’a yaklaşık 1,2 milyon avro tazminat ödenecek.

SICAK GÖRÜŞME

Hemen devamında ise TFF yetkilileri yeni teknik direktör adayı Vincenzo Montella ile İstanbul’da bir otelde görüşme gerçekleştirdi. Prensip anlaşmasına varılan İtalyan teknik adamla sözleşmenin detayları görüşüldü.

Ekibiyle beraber gelen Montella ile yapılan sözlü anlaşma üç yıllık. 49 yaşındaki teknik adamla hedef EURO 2024 ve 2026 Dünya Kupası’na katılmak. Daha önce Adana Demirspor’u çalıştırdığı için Türkiye’yi tanıyan İtalyan teknik adamın yardımcılarının da Daniele Russo (Baş yardımcı), Massimo Crivellero (Maç analisti) ve Polino Pierpaulo (Atletik performans) olması bekleniyor.

TFF KENDİNİ YALANLADI

TFF’nin Stefan Kuntz konusundaki kararlı (!) tutumu şaşırttı. Mehmet Büyükekşi’nin başkanlığını yaptığı TFF iki gün önce Alman teknik adamın gönderileceği yönünde çıkan haberleri resmî sitesinden yalanlamıştı. Aynı TFF iki gün sonra kendi resmî açıklamasını da yalanlarcasına Kuntz’un görevine son verildiğini resmen duyurdu.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...