Adıyaman'daki otelin enkazında kalan KKTC voleybol takımı kafilesinden 16 kişi hayatını kaybetti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Adıyaman'daki otelin enkazında kalan KKTC voleybol takımı kafilesinden 16 kişi hayatını kaybetti

SPOR Haberleri

KKTC voleybol takımı kafilesi depreme Adıyaman'daki İsias otelinde yakalandı. Takımda yer alan 16 genç voleybolcu cansız bedenine ulaşıldı.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraşlı iki şiddetli depremin en şiddetli vurduğu noktalardan biri de Adıyaman'dı. Şehirde çok sayıda bina yıkılırken Gazimağusa Türk Maarif Koleji kız ve erkek voleybol takımlarından oluşan 35 kişilik kafilenin kaldığı otel de depreme dayanamarak çöktü. Kafildeki 16 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Federasyondan yapılan açıklamada, "Ülkemizde meydana gelen deprem felaketinde Adıyaman'daki otel enkazında bulunan Kuzey Kıbrıslı voleybol takımı kafilesinden 16 kişinin yaşamını yitirdiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Hayatını kaybeden tüm sporcularımıza ve yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı dileriz." ifadeleri kullanıldı.

Kentte düzenlenen ortaokullar arası spor müsabakaları için KKTC'den gelen kız ile erkek takımı kafilesinde, 24 sporcu, 5 öğretmen ve 6 veli olmak üzere toplam 35 kişinin yer aldığı duyurulmuştu.

VEFAT EDENLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Kuzey Kıbrıs basınına göre kimliği belli olan öğretmen öğrencilerin isimleri şöyle:

Hasan Bilgen, Alp Akın, Doruk Akın, Fahri Arkar, Duygu Bolsoy Kalaycı, Lavin Kalaycı, Özgür İçme, Pamir Konuklu, İbrahim Yakula, Kaan Selim İş.

Enkazda hayatını kaybeden ancak henüz isimleri açıklanmayan vatandaşların kimliklerinin tespit edilmesi için çalışmalar devam ediyor.

Kuzey Kıbrıs’tan bir kurtarma ekibi de enkazda çalışıyor. Deprem haberinin Ada'ya ulaşması ile aile ve kurtarma ekiplerinden oluşan 170 kişilik bir ekip buraya geldi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...