Anadolu Efes'i 16. kez şampiyon yapan Ergin Ataman yuvasına gözyaşlarıyla veda etti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Anadolu Efes'i 16. kez şampiyon yapan Ergin Ataman yuvasına gözyaşlarıyla veda etti

SPOR Haberleri

Anadolu Efes'i tarihindeki 16. şampiyonluğuna taşıyan koç Ergin Ataman kariyerinin de ligde 6. şampiyonluğunu kazandı. Önümüzdeki sezondan itibaren Yunanistan'ın Panathinaikos takımını çalıştıracak olan Ataman, Pınar Karşıyaka maçı sonrası canlı yayında duygusal anlar yaşadı.

Türkiye Basketbol Süper Ligi'nde 2022-2023 sezonunu şampiyon tamamlayan Anadolu Efes'in başantrenörü Ergin Ataman, "Bu sezon Türkiye'de iki kupa oynandı, sezon başındaki Cumhurbaşkanlığı Kupası bizim müzemizde, sezon sonunda lig şampiyonluğu bizim müzemizde. Bunun için tabii ki gururluyum." dedi.

CANLI YAYINDA DUYGUSAL ANLAR

Önümüzdeki sezondan itibaren Yunanistan'ın Panathinaikos takımını çalıştıracak olan Ataman, maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Soyunma odasında, oyuncularıyla konuşmasını "Seneye OAKA'da görüşürüz." diye bitirdiği hatırlatılan Ataman, Pınar Karşıyaka'yı kutlayarak, yeşil-kırmızılı ekibin play-off'ta çok iyi mücadele ederek finale yükseldiğini söyledi. Ataman, Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu'nun ağır bir atmosfere sahip olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Üçüncü maçı kazanıp, şampiyon olmak çok anlamlı. Play-off'larda yeniden takım olduğumuzu hatırladık, sakatlarımız iyileşti, play-off sürecinde bazı sakatlıklar yaşadık. Geri adım atmadık. Bu sezon Türkiye'de iki kupa oynandı, sezon başındaki Cumhurbaşkanlığı Kupası bizim müzemizde, sezon sonunda lig şampiyonluğu bizim müzemizde. Bunun için tabii ki gururluyum. Avrupa Ligi için üzgünüm.

https://twitter.com/beINSPORTS_TR/status/1670121100364365824

"ANADOLU EFES BENİM YUVAM"

Hayalimiz vardı, tarihte hiç kimsenin yapamadığı bir şeyi yapmak için yola çıktık ama başaramadık. Play-off yapamadık, yapabilsek çok şeyler yapabilirdik oralarda, olmadı. Tabii ki benim için de kolay değil, bu kadar yıldan sonra. Ben bu kulüpte bir profesyonel gibi değil, amatör gibi gençlik yıllarından itibaren çalıştım. İleride tarih olarak Anadolu Efes efsanesi olarak adlandırılabilirsem, ne mutlu bana. Böyle bir değişim gerekiyordu. Buna ne ben tek başıma karar verdim, ne de kulüp karar verdi.

Başkanımızla beraber karar verdik. Her iki taraf için de iyi olacağını düşünüyorum. Hayatta bazen bazı riskler, bazı değişimler almak gerekiyor. Hayatım boyunca hep meydan okumalara girdim. Bu da benim için yeni bir meydan okuma. Ülkemi Yunanistan'da en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağım. Anadolu Efes basketboldaki benim yuvam, benim kulübüm. Onlara önümüzdeki sezonda başarılar diliyorum."

Anadolu Efes'i 16. kez şampiyon yapan Ergin Ataman yuvasına gözyaşlarıyla veda etti

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, ligde 6. şampiyonluğunu kazandı.

ERGİN ATAMAN AYDIN ÖRS'Ü YAKALADI

İlk şampiyonluğuna 2008-2009 sezonunda Anadolu Efes'in başında ulaşan Ataman, 2011-2012 sezonunda Beşiktaş, bir sezon sonra da Galatasaray'ın başında ipi göğüsledi. Tecrübeli teknik adam 2018-2019 ve 2020-2021'de yine Anadolu Efes ile kupayı kazandı.

50 yaşında hayatını kaybeden ve lig tarihinde 7 şampiyonluğu bulunan Aydan Siyavuş, en fazla kupa kaldıran antrenör konumunda bulunuyor. Şampiyonluk sayısı da Aydın Örs'ü yakalayan Ataman, Örs'le Siyavuş'u takip ediyor.

2014-2015'te Pınar Karşıyaka'yı şampiyon yapan Ufuk Sarıca, Anadolu Efes serisini kaybederek 2. şampiyonluğuna ulaşamadı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...