Asıl joker Okan Buruk! Eksiklere bakmadan bir kez daha zafere yürüyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Asıl joker Okan Buruk! Eksiklere bakmadan bir kez daha zafere yürüyor

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Sarı kırmızılı takım özellikle bu sezon birçok oyuncusundan sakatlıklar yüzünden uzun süreli faydalanamadı. Ancak Buruk, takım içinden çareler üretmeyi başardı, şampiyonluk modunu açtı...

Galatasaray, Fenerbahçe’nin kendi sahasında Samsunspor’a takıldığı haftada Trabzon deplasmanından 5-1’lik muhteşem bir zaferle dönüp zirvede puanları eşitledi, şampiyonluk yolunda psikolojik üstünlüğü de eline geçirdi. Sarı kırmızılı takımın tecrübeli hocası Okan Buruk, Süper Lig tarihinde dört büyüklerin kendi arasında yaptığı en az 10 maçta yüzde 70’le en yüksek galibiyet yüzdesinin sahibi oldu. Sarı kırmızılı takım özellikle bu sezon sakatlıklar yüzünden yıldızlarından uzun süre faydalanamadı ancak buna rağmen Okan Hoca, şikâyet etmeden takım içinden çareler üretmeyi başardı. 

DAMA TAŞI GİBİ

Barış Alper, Kaan Ayhan, Wilfried Zaha ve Kerem Aktürkoğlu’nu değişik mevkilerde görevlendiren ve sonuç almayı başaran tecrübeli teknik adam joker üretmekteki hünerini Trabzonspor karşısında da gösterdi. Yaklaşık bir ay sonra dönen İcardi’yi kulübeye oturtan Buruk, Zaha’yı kanattan alıp en uçta görevlendirdi, haftalarca sol bek kullandığı Barış Alper’i sağ kanada çekip, bazen orta sahada bazen de sağ bekte görevlendirdiği Kaan Ayhan’dan bu defa da sol bek çıkardı. Hem Zaha hem Kaan hem de yeniden sol kanada geçen Kerem Aktürkoğlu klas golleriyle geceyi aydınlattı. 

TRABZON’DA KENDİNİ AŞTI

Galatasaray’a geldiği ilk günlerde eleştirilen Zaha, takımı sırtlayan bir oyuncuya dönüştü. Trabzonspor karşısında göz kamaştıran Fildişili oyuncu, sarı kırmızılı takıma uyum sağlamak adına ülkesinde düzenlenen Afrika Kupası’na bile gitmeyi reddetmişti. Trabzonspor karşısında iki gol atan ve bir asist yapan Wilfried Zaha, en üst lig kariyerinde en fazla gol katkısı sağladığı maçı oynadı. Zaha, kariyerinin 100. golünü de Trabzonspor’a atmış oldu. 

ANGELİNO EL SIKIŞTI

Galatasaray’ın 6 milyon avroluk bonservisini almamak için oynatmadığı Angelino, İtalyan ekibi Torino ile el sıkıştı. Ajax ve Sassoulo’nun da ilgilendiği İspanyol oyuncu Torino’yu seçti. Transferin bir iki gün içinde netleşmesi bekleniyor. Angelino dün mutluluk emojisiyle bir fotoğrafını paylaştı. 

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...