Aslan yıkıp geçiyor! Ligin çıkıştaki takımı Başakşehir'i zorlanmadan mağlup etti

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Aslan yıkıp geçiyor! Ligin çıkıştaki takımı Başakşehir'i zorlanmadan mağlup etti

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Süper Lig’deki nefesleri kesen şampiyonluk yarışında Fenerbahçe ile birlikte kafa kafaya giden Galatasaray Başakşehir’i ilk yarıda bulduğu gollerle devirdi.

UĞUR AKTAN'IN HABERİ - Süper Lig’deki nefesleri kesen şampiyonluk yarışında Fenerbahçe ile birlikte kafa kafaya giden Galatasaray, sahasında ağırladığı Başakşehir’i ilk yarıda bulduğu gollerle 2-0 yendi.

ASLAN PUAN VERMİYOR

Bu sezon Rams Park’ta oynadığı 13. lig karşılaşmasında da rakiplerine puan bırakmayan Okan Buruk’un takımında son haftaların formda ismi Barış Alper Yılmaz kilidi açan gole imzasını atarken, bir diğer gol ise alternatifsiz 10 numara Mertens’ten geldi. 

BARIŞ YIKILMIYOR

Maçın ilk yarım saatlik bölümünde rakip kalede büyük bir baskı kuran ve tek taraflı bir oyun oynayan Galatasaray, Başakşehir savunmasındaki anlaşmazlık sonrasında 25. dakikada Barış Alper’in golüyle öne geçti: 1-0. Lima’nın müdahalesine rağmen yıkılmayan ve rakibini güzel bir çalımla eksilten Barış Alper bu gol sırasında fiziksel gücünü bir kez daha sergilerken, gol pozisyonları sırasındaki soğukkanlılığını da konuşturdu.

BİR USTA: MERTENS

Golden sonra morali bozulan rakibi karşısında iyi oyununu sürdüren ev sahibi takımı rahatlatan gol ise 31. dakikada geldi. İlk denemesinde savunmadan seken topu iyi takip eden Mertens üst üste ikinci defa kaleyi yoklarken, ilkinde golü önleyen Volkan Babacan ikincisinde çaresiz kaldı: 2-0. İkinci yarıda savunma güvenliğini ön planda tutan Galatasaray bu bölümde kalesine isabetli şut çekilmesine izin vermedi ve sahadan 2-0’lık galibiyetle ayrılmayı başardı.

MERTENS: GURURLUYUM GALATASARAY ÇOK BÜYÜK

G.Saray’da iknci golü atan G.Saray’ın tecrübel ismi Dries Mertens, “Galatasaray’da oynamaktan keyif alıyorum. Buraya gelmeden önce bu kadar büyük bir kulübe geldiğimi bilmiyordum. Benimle ilgili söylenenler, kendi adıma büyük gurur” dedi.

BARIŞ ALPER YÜKSELİŞİNİN SIRRINI AÇIKLADI

G.Saray’ın jokeri Barış Alpepr Yılmaz dün de Başakşehir’e golünü attı. Maçın 25. dakikasında on sekiz içinde Lima’yı geçerek çok şık bir vuruş yapan futbolcu Süper Lig kariyerinde ilk defa üst üste üç maçta gol atma başarısı gösterdi. Barış son iki haftada G.Antep ve Samsunspor maçlarında ağları havalandırmıştı. 

G.Saray'ın jokeri Barış Alper Yılmaz dün Başakşehir'i yıkan oyuncuydu. Önce şık bir gol attı. Bu goldeki fizik sağlamlığı ve bitirici vuruşu tam puan aldı. G.Antep ile Samsun'u da vuran futbolcu Süper Lig kariyerinde ilk defa üst üste üç maçta gol atma başarısı gösterdi. Barış maçın ardından, “Kazandığımız için çok mutluyuz. Çok iyi bir mücadele gösterdik” derken, “Çok çalışıyorum, antrenmanlarda bolca ekstra yapıyorum. Kendi özel ekibim var. Kendimi geliştirmeyi seviyorum, daha çok geliştirmek istiyorum” sözlerini kullandı.

DUYGU DOLU ANLAR SEMİH EGE SEREMONİDE

“Asrın felaketi” olarak adlandırılan 6 Şubat 2023’teki depremlerde 155 saat sonra enkazdan çıkarılan 11 yaşındaki Galatasaray taraftarı Semih Ege İnci, Mauro İcardi ile seremoniye çıktı. Semih daha önce İcardi ile tanışma hayali kurduğunu söylemişti. 

ÜÇLÜ CİRO’DAN

Galatasaray’da Başakşehr maçının sonunda galibiyet üçlüsü tezahüratını taraftarlara Dries Mertens’n iki yaşındaki oğlu Ciro yaptırdı. Ortaya renkli ve sevimli görüntüler çıktı.

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...