Avrupa'nın devi İnter'i deviren Manchester City

- Güncelleme:
Avrupa'nın devi İnter'i deviren Manchester City

Spor Haberleri

Olimpiyat Stadı’ndaki final karşılaşması 2004-05’teki Milan-Liverpool maçını mumla arattı. Rodri’nin golüyle kazanan Manchester City tarihinde ilk defa Şampiyonlar Ligi’nde kupaya uzandı. Pep Guardiola, Barcelona’dan sonra City’nin başında bu sevinci yaşamayı başardı

UĞUR AKTAN'IN HABERİ - Şampiyonlar Ligi’nin İstanbul’da oynanan ikinci finalinde mutlu sona ulaşan takım ilkinde olduğu gibi, yine finalde İtalyan rakibini yenen bir İngiliz takımı oldu. City son üç yılda ikinci defa final oynadı. Bir numaralı kupayı son olarak Jose Mourinho yönetiminde kazanan İnter ise rakibiydi. Zorlu mücadelede İngilizleri mutlu sona ulaştıran gol karşılaşmanın 68. dakikasında İspanyol futbolcu Rodri’den geldi.

Avrupa'nın devi İnter'i deviren Manchester City

CİTY TUTUK BAŞLADI

Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nin yanı sıra Premier Lig’i ve FA Cup’ı da kazanan Manchester City finalin ilk yarısında oldukça tutuk bir performans sergiledi. Bu sezon 28 asist yapan Kevin De Bruyne’nin sakatlanarak 36. dakikada oyundan çıkması İngiliz taraftarlarını korkuttu. Maçın ikinci yarısı da dengeli başladı. İnter 58. dakikada Lukaku boşta olmasına rağmen çaprazdan kaleyi düşünen Martinez ile net bir fırsat harcadı.

İNTER BASTIRDI AMA...

Finalin tek golü 68’de geldi. Sağ stoper Akanji’nin Silva’ya attığı derin topun ardından İnter on sekizinde karambol oluştu. Topa son vuran Rodri oldu: 1-0. Golün ardından yüklenen İnter’de 88’de Lukaku’nun yakın mesafeden kafa vuruşu kaleci Ederson’dan sekti. Son bölümde savunmasında açık vermeyen Manchester nefes kesen finalin ardından kupaya uzandı ve kulüp tarihindeki ilk Şampiyonlar Ligi zaferini İstanbul’da yaşadı.

Avrupa'nın devi İnter'i deviren Manchester City

OLİMPİYAT MASAL TADINDA

18 yılın ardından bir kere daha İstanbul’da oynanan Şampiyonlar Ligi finalinde mükemmel görüntüler oluştu. Maç öncesi yapılan ışık ve efekt şovları izleyenleri mest etti. Havai fişek gösterileri dünya ajanslarında da bir numaraya yerleşti. Brezilyalı yıldız Anitta ve Nijeryalı şarkıcı, söz yazarı ve yapımcı Burna Boy, tribünleri dolduran futbolseverlere maç öncesinde verdikleri konserle keyifli anlar yaşattı. Seremoni öncesinde, TFF Millî Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop Şampiyonlar Ligi kupasını platforma yerleştirirdi.

Düzenleyen:  - Spor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...