Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Aziz Yıldırım çileden çıktı! Ateş püskürdü...
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Spor

Aziz Yıldırım çileden çıktı! Ateş püskürdü...

Son Güncelleme: 26 Şubat, 2015 - 11:46
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Aziz Yıldırım çileden çıktı! Ateş püskürdü...
Fotoğraf Başlığı Aziz Yildirim çileden çikti! Ates püskürdü...

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Akhisar maçı sonrası çileden çıktı

Kaydet
a- | +A
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Akhisar Belediyespor ile oynadıkları maçın hakemi Özgür Yankaya'ya tepki göstererek, "Özgür Yankaya bir daha bizim maça gelemez" dedi. Yıldırım, Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde antrenman sırasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu'nun açıklamalarını görünce konuşmak istediğini söyledi.


Aziz Yıldırım, "Hakem hata yapabilir ama hata yaptığında, onun hata yaptığını kabul edecek merciler de MHK ve federasyondur. Eğer onlar bunların hata yapmadığını düşünürlerse aynı hataları tekrarlaması için ona ceza vermezlerse yeni hatalar olur" diye konuştu.


Federasyonun "hakemimiz hata yaptı gerekli cezalandırmayı yapacağız" demesi durumunda problem kalmayacağını vurgulayan Yıldırım, "Özgür Yankaya bir daha bizim maça gelemez. Gelirse o stattan çıkamaz. Bunu bilsinler. Biz 'Konuşmayalım, Türk sporu için susalım' derken onlar da kendilerine düşen görevi yapsın. Nasıl gelip maç idare edecek bir daha? Taraftar ne yapacak, birinci dakikadan 90. dakikaya kadar tepki koyacak. Adam maçı idare edemez" ifadelerini kullandı.


"Tehdit etmedim"
Bu sırada yöneticilerden Deniz Tolga Aytöre, araya girerek, Yıldırım'ın açıklamalarının "Özgür Yankaya'yı tehdit etti" şeklinde algılandığını öğrendiklerini ifade ederek, başkanın, taraftarın tepkisi nedeniyle "maçlardan çıkamaz" anlamında konuştuğunu söyledi.


Bunun üzerine Aziz Yıldırım, "Ne tehdidi 'taraftar çıkarmaz' dedim. Ben kimseyi tehdit etmedim. Tehdit etsem de ederim, kimseden çekinmem. Stada giremez, seyirci sokmaz. Birinci dakikadan başlarlar küfür etmeye, cezayı da biz alırız. Tehdit edeceksem kimseden korkmam. Özgür'ü etmem, onların suç yok ki. Onları gönderenlerin suçu. Onlar sahip çıkacak olaya" değerlendirmesinde bulundu.


"Hakem maçı katletmiştir"
Aziz Yıldırım, hakem Özgür Yankaya'nın maçta çok hata yaptığını belirterek, bazı pozisyonlardan örnekler verdi. Emre'nin pozisyonunda rakip oyuncunun kırmızı kart alması gerektiğini aktaran Yıldırım, şöyle devam etti: "Mehmet Topal'ın pozisyonu tamamen hakemin dağılması, 4. hakem 'Özgür 27 numarayı at' diye bağırıyor. Yusuf Namoğlu evinden duymamış bağırdığını, 'bağırmadı' diyor. İsmail hoca, Hasan Bey, oyuncular bunu duyuyorlar. Hepsi mi yalan söylüyor? Hakem korunmaz, hakemi koruyamazsın. Hakem hata yapmıştır, 8.2 puan alamaz. Hakem maçı katletmiştir. Bizimkiler son 15 dakika disiplinsiz oynadılar, kaybettik, önemli değil. Trabzonspor maçında da yakaladığımız pozisyonlarda golü atsaydık hakeme rağmen yenmiş olacaktık. Hakemin de kafası karışık, o kafa karışıklığıyla Bülent Yıldırım Trabzonspor maçında iyi yönetim yapmadı."


Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Özgür Yankaya'nın Akhisar Belediyespor maçında kendini kaybettiğini ileri sürerek, "Bu arkadaş zaten mimli. Gaziantepspor maçında Galatasaray oyuncusu gol atıyor, ayağını sallıyor. Galatasaray şampiyon olurken Drogba'ya penaltı yok, penaltıyı veriyor. Bizim ilk devre Gençlerbirliği maçında Kadlec'in ayağına basıldı, ayağı kırılacak hiçbir şey vermedi. Devrede 'doğru dürüst idare edin maçı' dedim ondan sonra doğru idare etti, yendik. Şimdi bizim puan kaybımızı kim telafi edecek? Namoğlu mu edecek?" şeklinde konuştu.


"Sahanın ortasına otururum"
Fenerbahçe'nin bu sezon oynadığı 8 maçın öncesinde diğer takımların ya yöneticilerinin ya başkanlarının "Fenerbahçe maçında hakem ne yapacak?" diye konuştuklarını ifade eden Aziz Yıldırım, Torku Konyaspor maçı öncesi de rakip takım başkanının açıklamalarda bulunduğunu kaydetti. Aziz Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:


"Bu hafta Konya'da inşallah hakem hatası olmaz. Ondan sonra Galatasaray, Beşiktaş maçlarında ne olur? Bu hafta Hüseyin Göçek'i, haftaya da Cüneyt Çakır'ı verirler. Cüneyt Çakır bir duyum değil, tahmin. Fenerbahçe'nin haklarını yedirmeyeceğimizi bilsinler. Eğer biz başlarsak, o ceza meza bizi kesmez. Sahanın ortasına otururum, ayıp olur. Yanlış bunlar. Hata yapıyorlarsa hatayı kabul etsinler. Bizi zorlamasınlar. Biz hakemle kaybetmeyelim, biz atamayalım, kaçıralım. 'Biz kaybettik' diyelim, kendi kendimize kızalım. Onun için ricam federasyondan ve MHK'den, hakeme sahip çıkmasın, hakeme ceza verecekse de kamuoyuna açıklasın. Diğer hakemler de bunlardan cesaret almasınlar."


Hakem olarak Özgür Yankaya'yı duyduklarında itiraz etmediklerini belirten Yıldırım, "3 Temmuz'un içerisinde bir Fenerbahçeli yönetici hakemi arayıp konuşmuş mu? Federasyon başkanlarına, 'adaletli idare edecek hakem gönderin MHK başkanlarına da bunları iletin' demişizdir. Cüneyt Çakır gelsin demişiz, niye inandığımız için" diye konuştu.


"Takım iyi oynuyor"


Aziz Yıldırım, takımın iyi oynadığını, gol yollarında biraz şanssızlık yaşadıklarını, tüm oyunculardan memnun olduklarını söyledi. Yıldırım eleştirilen futbolcuları Emenike'yle ilgili, "Emenike ikinci devrenin başında 3 tane aslan gibi pozisyon oluşturdu ama olmadı. Ne yapalım?" dedi.


Sahaya çıkan 11 oyuncunun hiçbirinin Messi olmadığını vurgulayan Aziz Yıldırım, "Hepsinin kendine göre özellikleri vardır. O özellikleri iyi olduğu için de Fenerbahçe'de oynuyorlar" değerlendirmesinde bulundu. Aziz Yıldırım, "İsmail Kartal'ın sözleşmesi şampiyonluğa mı bağlı?" sorusu üzerine de "Hayır hiçbir şeye bağlı değil. Başarılı da olsa başarısız da olsa biz burada kalacaksak devam ederiz" ifadelerini kullandı.


Yayın ihalesi
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Yıldırım, kanunen yayın ihalesini yapma yetkisinin federasyona ait olduğunu ama kulübün federasyonla anlaşamazsa yayınlatmayabileceğini belirtti. Bu konuda çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Yıldırım, "Bizim hakkımız bu kadar diyoruz. Ya 'haklısınız bu parayı size ödeyeceğiz' ya da 'ödemiyoruz' diyecekler. O zaman biz de 'yayın yapmıyoruz' diyeceğiz. Parayı da almayacağız. 37 milyon alıyorum, 31 Temmuz'dan bu yana yüzde 20 kurdan dolayı düşüş var. Fenerbahçe'nin aldığı para 33-34 milyon dolarlara düştü" diye konuştu. Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat'ın kendisini tanımadığını söylemesiyle ilgili olarak Yıldırım, "Doğru, ben de kendisini tanımıyorum. İnşallah tanışırız. (Derbi maça) Taraftar getirmek istemesine ben karar veremiyorum. Devlet karar veriyor. Biz de fikrimizi söyleriz. Daha önce bizim müracaatlarımız vardı, olmadı. Onun için ısrarcı olmayız" sözlerini dile getirdi. Aziz Yıldırım, bir gazetecinin "Hakemlerle ilgili hep konuşuyorsunuz, yine aynı şeyler oluyor" demesi üzerine Yıldırım, "Ne yapalım öldürelim mi, dövelim mi? Genel kurulda haziranda çıkar konuşuruz" dedi.
Yabancı kararı alınırken, 2-3 saat öncesinde 'toplantı var' diye kendilerine haber verildiğini aktaran Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'den kimsenin katılmadığı toplantıdan sonra bütün kulüplerin desteğiyle karar verildiğinin açıklandığını ifade ederek, "Hayır biz destek vermiyoruz. Biz alıp okuyalım, ondan sonra fikrimizi açıklayalım. Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'na gitmek gitmemek ayrı konu. İşin özünde bu doğru mu yanlış mı bunun tespiti önemli" değerlendirmesinde bulundu.


Futbol Federasyonu Başkanı olmayı hiç düşünmediğini belirten Yıldırım, kendisinin Fenerbahçeli olduğunu, tarafsız olamayacağını vurguladı.


"Mustafa Denizli kasetleri izlesin"
Yıldırım, "Şimdi bir de Lig Tv. Yayından dolayı kulüpler para alıyor. Sayın Mustafa Denizli bu Fenerbahçe spor kulübünde de antrenörlük yaptı. 2001 yılında da şampiyon olduk. Trabzon maçından sonra Fenerbahçe yavaş oynuyor. Türkiye liginin dördüncü büyük takımı 45 dakika kendi sahasından çıkamadı ya. Bu nasıl yavaş oynamakmış. Mustafa Hoca'ya tavsiyem 2001 yılındaki Fenerbahçe'ye baksın, eski kasetleri alıp izlesin bir daha karşılaştırsın."


"Tümer ne dediğini bilmiyor"
Yıldırım Tümer Metin için de, "Tümer'i severim iyi çocuktur, hoş çocuktur ama ne dediğini bilmiyor. Dün Emre'ye basılan pozisyona diyor ki; 'Bu pozisyonun cezası turuncu kart' diyor. Öyle bir kart mı var? Sarı dersin, kırmızı dersin ama 'Turuncu' dersen olmaz ne demek istiyorsan onu söyle. Bence, sence yok. O kural da ya kırmızıdır ya da sarı, net olsun..."


Amatör şubelerde küçülme
Aziz Yıldırım, amatör şubelerde giderleri karşılayacak paralarının olmadığını, bundan sonra bu şubeler için bankalardan para almayacağını ve küçülmeye gideceklerini söyledi. Yıldırım, şöyle devam etti:


"Gidip bankadan alıp buraya ödeme yapıyoruz. Bu sezon sonundan itibaren artık Fenerbahçe'de bu branşlar için bankadan para almam. Başkanlığa devam edersem bunu yapacağım. Devlet bana takviye yapacak, destek olacak ben de bir kısım bulacağım. Futboldan gelen gelirden buraya aktarma yapmayacağız. Kapatacağız, küçüleceğiz. Şampiyon olunca bize bir şey vermiyorlar."


Kenan Evren Lisesi ile ilgili bütün taahhütlerini devlete karşı yerine getirdiklerini, devlette de müracaat ettiklerini anlatan Aziz Yıldırım, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na gerekli bilgileri ilettiklerini belirtti. Yıldırım, "Onlar da haklı olduğumuzu, çözülmesi gerektiğini söylediler. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 1 yıldır randevu istiyoruz, randevu vermiyorlar. Konu Milli Eğitim Bakanlığı'nda kilitlenmiş vaziyette. Bu ay randevu bekliyoruz artık randevu vermezse mahkemeye gideceğiz. Mahkeme çözer" diye konuştu.


Fenerbahçe Kulubü Başkanı Aziz Yıldırım, Soma ile ilgili Eğitim Vakfı'na parayı yatırdıklarını, onların seçtiği öğrencilerin burslarını aldığını, bunun 7 yıl süreceğini söyledi. Galatasaray maçında bilet satışına açık tribünlerdeki yerlerin bitmesi halinde ihtiyaç olursa, okul açık tribün için de bilet satışı yapacaklarını kaydetti.
Yazar : TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 26 Şubat, 2015 - 11:46
Haberle İlgili Daha Fazlası
Spor
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    Kaydet
  • 2
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi! LGS anneliği sosyal medyada gündem oldu
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi!
    Kaydet
  • 3
    Ece İrtem’in ölümü sonrası kalp krizi uyarısı… Gençlerde alarm veriyor! Riski artıran 4 büyük faktör
    Ece İrtem’in ölümü sonrası kalp krizi uyarısı… Gen...
    Kaydet
  • 4
    Brisa, Goodyear, Petlas, Michelin… Lastik firmalarına rekor ceza
    Brisa, Goodyear, Petlas, Michelin… Lastik firmalar...
    Kaydet
  • 5
    6 haftanın dibine geriledi! Konut ve taşıtta yeni indirim yolda
    6 haftanın dibine geriledi! Konut ve taşıtta yeni ...
    Kaydet
YAZARLAR
  • Cem Küçük
    Cem Küçük Kimsenin Erdoğan sonrasına hazırlandığı yok
    Kaydet
  • Atilla Yayla
    Atilla Yayla Tavuk firmaları, “denetim kayyımı” ve piyasa ekonomisi
    Kaydet
  • İsa Karakaş
    İsa Karakaş "Kendi düşen ağlamaz": İnternete numara bırakırken bir kez daha düşünün!
    Kaydet
  • Ferhat  Ünlü
    Ferhat Ünlü Futbol-savaş denkleminde barış
    Kaydet
  • Meryem Aybike Sinan
    Meryem Aybike Sinan Türk dünyası şahlanıyor…
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Dünyayı bekleyen kriz! Petrolden daha değerli olacak
    Dünyayı bekleyen kriz! Petrolden daha değerli olacak
    Kaydet
  • Kısa sürede gündem oldu! Dünya Kupası'na damga vuran Türk'ün kim olduğu ortaya çıktı
    Kısa sürede gündem oldu! Dünya Kupası'na damga vuran Türk'ün kim olduğu ortaya çıktı
    Kaydet
  • Konya'da sanayi sitesinde meydan muharebesi: Tekme tokat kavga kamerada
    Konya'da sanayi sitesinde meydan muharebesi: Tekme tokat kavga kamerada
    Kaydet
  • Trump'ın itirazına rağmen İsrail yeniden Lübnan'ı bombaladı
    Trump'ın itirazına rağmen İsrail yeniden Lübnan'ı bombaladı
    Kaydet
  • Panter Emel'den acı haber! Hayatını kaybetti
    Panter Emel'den acı haber! Hayatını kaybetti
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
TFF Başkanı Hacıosmanoğlu eleştirilere sert çıktı: Akbabalık yapıyorlar
TFF Başkanı Hacıosmanoğlu eleştirilere sert çıktı
Kaydet
Adli tıpta yıllardır beklenen yenilik: Otopsiler kadavra açılmadan yapılacak
Otopsiler kadavra açılmadan yapılacak
Kaydet
Yönetmen Mesut Uçakan, çekimleri süren yeni filmini anlattı: Gençliğin hâli beni harekete geçirdi
Yönetmen Mesut Uçakan: Gençliğin hâli beni harekete geçirdi
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası