Beşiktaş Futbol Gelişim Direktörü Halim Okta oldu... Önder Karaveli'nin yerine geldi

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
Beşiktaş Futbol Gelişim Direktörü Halim Okta oldu... Önder Karaveli'nin yerine geldi

SPOR Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

Beşiktaş'ta Önder Karaveli'den boşalan futbol gelişim direktörlüğüne Halim Okta getirildi. Aralık 2021'de Beşiktaş altyapısına geri dönen ve yardımcı antrenörlük görevini üstlenen Halim Okta, 2001'den beri antrenörlük yapıyor.

Son dakika Beşiktaş haberleri... Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, "Kulübümüzün futbol gelişim direktörlüğü görevini yürüten Önder Karaveli ile yollarımız ayrılmıştır. Karaveli’den boşalan futbol gelişim direktörlüğüne deneyimli futbol akademi antrenörlerimizden Halim Okta getirilmiştir. Önder Karaveli’ye kulübümüze hizmetleri nedeniyle teşekkür eder, Halim Okta’ya yeni görevinde başarılar dileriz." ifadelerine yer verildi.

HALİM OKTA KİMDİR?

Forvet mevkiinde forma giyen Türk eski futbolcu ve teknik direktör. 

Oyunculuk kariyeri boyunca 7 takımda forma giyip 332 maçta 153 gol atmıştır. 1. Ligde 1993-94 sezonunda gol kralı olmuştur.

Futbola memleketinin takımı Yeni Salihlispor alt yapısında başladı. İlk kez 1985 yılında profesyonelliğe adım atan oyuncu, 2 sezon Salihli'de forma giydikten sonra Beşiktaş'a transfer oldu. 3,5 sezon Beşiktaş forması giyen oyuncu, Beşiktaş ile 1 kez Süper Lig Şampiyonluğu, 2 kez Türkiye Kupası Şampiyonluğu 1 kez Süper kupa ve 1 kez de TSYD Kupası Şampiyonluğu kazandı.

1990-91 sezonu devre arası Beşiktaştan Gaziantepspor'a transfer olan oyuncu yarım sezon bu takımda oynadıktan sonra. 1991-92 sezonunu Antalyaspor 1992-93 sezonunu Sakaryasporda geçirdi.

1993-94 sezonunda tekrar Antalyaspor'a dönen oyuncu, bu sezon attığı 21 golle 1. Ligde gol kralı oldu. Ayrıca attığı gollerle katkı sağladığı Antalyaspor'da sezonu Play Off Şampiyonu olarak tamamlayarak Süper Lig'e yükseldi. Ertesi sezon Antalyaspor ile son kez Süper Ligde mücadele etti.

1995-98 sezonları arası üç sene Balıkesirspor forması giyen Halim Okta, 1998-99 sezonunun başında futbola başladığı Yeni Salihlispor'a döndü. Burada 1,5 sezon oynadıktan sonra Kartalsporda da 1,5 sezon oynayarak futbolculuk kariyerini sonlandırdı. (Wikipedia)

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...