Rıza Çalımbay başarı sözü verip, 2 ismin ayrılığını açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Rıza Çalımbay başarı sözü verip, 2 ismin ayrılığını açıkladı

SPOR Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Son dakika haberleri... Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında soruları cevapladı. Çalımbay, zirve açılan 12 puanlık farka rağmen taraftara başarı sözü verdi.

Beşiktaş'ta teknik direktörlük görevine getirilen Rıza Çalımbay, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi.

Burak Yılmaz'ın yardımcıları olarak göreve başlayan Hari Vukas ve Toni Modric'in ayrıldığını belirten Çalımbay, Sivasspor'daki ekibiyle yola devam edeceklerini söyledi.

Yaklaşık 18 sene sonra Beşiktaş'a dönen Rıza Çalımbay, "Tekrar buraya gelmek büyük mutluluk. Benim için Beşiktaş'ın yeri her zaman apayrı oldu. Takımın durumu çok iç açıcı değil. Bizim nerede sorun varsa onu analiz etmemiz gerekiyor. Ben dün anlaştım. Bugün hafif antrenman, sonra da maç var. Bu büyük dezavantaj. Ama bunu halledecek olan bizleriz. İnşallah bu krizi atlatacağımıza inanıyorum. Buraya gelmekten mutluyum. Çağırdılar geldim. Düşünerek değil, isteyere kabul ettim." ifadelerini kullandı.

RIZA ÇALIMBAY: ASLA OYNATMAYACAĞIZ

"Sabah çok erken geldim, sabahtan beri takımı yazıyorum. Sakat çok. Altyapıdan oyuncu çıkarırız. Sakatlığı olan oyuncuyu asla oynatmayacağız. Başakşehir maçını iyi şekilde bitirdikten sonra önümüz açılacak."

"Biz de isteriz sezon başında alalım ve takımı tanıyalım ama yapacak bir şey yok. Şu anda beni çağırdılar. Ben Beşiktaş'a minnet borçluyum. Ne kazandıysak Beşiktaş sayesinde oldu."

Rıza Çalımbay başarı sözü verip, 2 ismin ayrılığını açıkladı

ÇALIMBAY: BAŞKAN ADAYLARI BENİ ARADI

"Bir kongre süreci var. Beşiktaş'ta kongre de olsa, başkan da gitse, teknik direktör de gitse kalanlarla şampiyonluk mücadelesi devam etmelidir. Beni başkan adayları aradılar, Twitter'dan yazdılar. Hepsi de görüştüler benimle sağolsunlar."

"İlk geldiğimde de taşın altına elimi koydum. O sene de Avrupa'dan elenmiş, Türkiye Kupası'ndan elenmiş, ligde alt sıralarda bir takım vardı. Ama biz çok güzel şeyler yaptık, bir tek Galatasaray'a kaybettik. O zamanki Rıza ile bugünkü Rıza arasında çok fark var. 4 maç sonra gitmekten korkmuyorum."

"Biz oyuncuları yüzeysel olarak seyrediyoruz ama net olarak onları tanımıyoruz. 1 hafta içinde tamamen tanırım. Genç arkadaşlarımız var. Semih, Arda, Ege var. Çok sakat olduğu için genç arkadaşlara da görev verebiliriz.

RIZA ÇALIMBAY'DAN SOL BEK ELEŞTİRİSİ

"Alınan oyuncuların geçmişi süper ama hazır değiller. Mesela Bahktiyor... Milli takımında gayet iyi oynuyor. Beşiktaş'ta zorunluluktan sol bekte oynuyor ama mevkisi orası değil. Herkes kendi pozisyonunda oynayacak. Arkadaşlarımız daha erken ve hazır gelselerdi, bu takım bambaşka olurdu."

 

RIZA ÇALIMBAY: ABOUBAKAR İLE KONUŞTUM

"Ben karşımdaki oyuncunun ne duymak istediğini çok iyi biliyordum. Teknik direktörde liderlik vasfı olmazsa orada sorunu çözme ihtimali sıfır. Arkadaşları dün gördüm. Hepsinde kırgınlık ve mental yorgunluk var. Onlara her şeyi başka türlü yapacağımızı söyledim. Sakat arkadaşlar da var. Mesela Aboubakar'ı gördüm ve 'hazır mısın' dedim. Sakat olduğunu söyledi. Zaten sekerek yürüyordu."

"OYUNCULARLA BİREYSEL OLARAK HENÜZ KONUŞMADIM"

"Futbolcularla bireysel olarak henüz konuşmadım. Beni dün sabah başkan aradı ve konuştuk. Başkanla ve oyuncularla bir toplantı yaptık ama oyuncularla bireysel görüşme yapmadım. Şu maç geçtikten sonra onu da yapacağız.

"5 YILLIK PROJEM VAR"

"Altyapının başında olan Mehmet Ekşi ile görüştük. Birkaç genç arkadaşımızı Antalya kampına götürmek istediğimi söyledim. Altyapıdaki arkadaşlarla aramız iyi. Uzun süre devam edersek, 5 yıllık projem var."

RIZA ÇALIMBAY'DAN TRANSFER AÇIKLAMASI

"Şu anda bizim bulduğumuz bir sürü oyuncu var. Ekibim sürekli araştırma yapıyor. Transfer şansımız olursa, bulduğumuz hazır oyunculardan 1-2 tane alabiliriz."

Rıza Çalımbay başarı sözü verip, 2 ismin ayrılığını açıkladı

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısının ardından gazetecilerle toplu fotoğraf çektirdi.

TÜRKİYE GAZETESİ SORDU RIZA ÇALIMBAY CEVAPLADI

https://twitter.com/Turkiye_Spor/status/1723306574490341701

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...