Çek bir EURO 2024! A Milli Takım İskoçya'dan sonra Çekya'yı da 2-1 mağlup etti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Çek bir EURO 2024! A Milli Takım İskoçya'dan sonra Çekya'yı da 2-1 mağlup etti

SPOR Haberleri

A Milli Takım özel maçta Çekya'yı 2-1 mağlup etti. Yıllar sonra Gaziantep'te maça çıkan Ay-Yıldızlılar'a galibiyeti getiren golleri Enes Ünal ile Hakan Çalhanoğlu attı. Arda Güler ise 68'de oyuna girip 17 yaşında A Milli oldu. İskoçya'dan sonra Çekya'yı da mağlup eden teknik direktör Stefan Kuntz yönetimindeki A Milli Takım, EURO 2024 elemeleri öncesi moral depoladı.

A Milli Takım Diyarbakır'da İskoçya'yı 2-1 mağlup ettikten 3 gün sonra Gaziantep'te Çekya'yı aynı skorla devirdi.

TÜRKİYE - ÇEKYA (2-1) ÖZET İZLE

Stat: Kalyon

Hakemler: William Collum, David McGeachie, Francis Connor (İskoçya)

Türkiye: Doğan Alemdar, Ozan Kabak (Dk. 60 Tayyip Talha Sanuç), Çağlar Söyüncü (Dk. 60 Cenk Özkacar), Samet Akaydin, Onur Bulut, Salih Özcan, Hakan Çalhanoğlu (Dk. 80 Berkay Özcan), Eren Elmalı, Cengiz Ünder (Dk. 80 İsmail Yüksek), Doğukan Sinik (Dk. 68 Arda Güler), Enes Ünal (Dk. 68 Cenk Tosun)

Çekya: Pavlenka (Dk. 46 Koubek), Coufal, Zima, Brabec, Mateju (Dk. 90+1 Stronati), Soucek, Kral, Cerny (Dk. 73 Schwarz), Barak (Dk. 85 Rusek), Zmrhal (Dk. 73 Navratil), Pekhart (Dk. 46 Chytil)

Goller: Dk. 31 Enes Ünal, Dk. 70 Hakan Çalhanoğlu (Türkiye), Dk. 56 Cerny (Çekya)

Çek bir EURO 2024! A Milli Takım İskoçya'dan sonra Çekya'yı da 2-1 mağlup etti

DOĞAN ALEMDAR'IN BÜYÜK HATASINI KAPTAN TELAFİ ETTİ

Fransa'da Rennes forması giyen genç kaleci Doğan Alemdar, Çekya maçında Stefan Kuntz'un kaledeki tercih oldu. 56. dakikada Cerny’in ceza sahası dışından sert şutu altıpas içinde sektikten sonra Doğan elinden kaçırınca ağlarla buluştu ve skor 1-1'e geldi. 

Yediği hatalı golden sonra büyük üzüntü yaşayan Doğan Alemdar'ı başta Çağlar Söyüncü olmak üzere takım arkadaşları teselli etti.

70. dakikada Cengiz Ünder’in pasıyla ceza sahasına giren Hakan Çalhanoğlu’nun çok dar açıdan sert şutu filelerle buluştu. 2-1

4 FUTBOLCU İLK KEZ A MİLLİ OLDU

Arda Güler, Tayyip Talha Sanuç, Samet Akaydin ve Onur Bulut, A Milli Futbol Takımı'nın Gaziantep'te Çekya ile oynadığı özel maçta ilk kez formayı giydi.

İlk 11'de başlayan Samet Akaydin ve Onur Bulut ile 68 dakikada oyuna giren genç futbolcu Arda Güler ve 60. dakikada oyuna dahil olan Tayyip Talha Sanuç ilk kez A Milli Takım formasını giydi.

Arda Güler, oyuna girdiği sırada taraftarlar, "Arda" tezahüratı yaparak ayakta alkışladı.

ÇEKLER'İ 5. KEZ YENDİK

Türkiye, 4'ü resmi, 6'sı özel olmak üzere toplam 10 kez mücadele etti. Çekya ile tarihinde 11. kez Gaziantep'te karşı karşıya gelen A Milli Futbol Takımı, rakibini 2-1 yendi.

Son 2 maçta da Çekya'yı 2-0'lık skorlarla mağlup eden Türkiye, bu maçlarda 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 5 yenilgi yaşadı. Rakip filelere 15 gol gönderen A Milli Takım, kalesindeki 21 gole engel olamadı.

Ay yıldızlı ekip ayrıca, Çekoslavakya döneminde yaptığı 10 maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 7 yenilgi yaşadı. Ay yıldızlılar, attığı 5 gole karşılık 24 gol yedi.

Çek bir EURO 2024! A Milli Takım İskoçya'dan sonra Çekya'yı da 2-1 mağlup etti

CÜNEYT ÇAKIR JÜBİLE YAPTI

Uzun yıllar Türkiye'yi uluslararası alanda başarıyla temsil eden FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, A Milli Takım'ın Çekya ile oynadığı maçta jübile yaptı.

28 yıldır görev yaptığı hakemliği bırakıp TFF'de eğitimci olan Cüneyt Çakır, Çekya maçının ilk 5 dakikasında görev yaptıktan sonra düdüğünü William Collum'a bıraktı.

GAZİANTEP'TE 21 YIL SONRA MİLLİ MAÇ

A Milli Takım, Çekya ile oynadığı özel maça ev sahipliği yapan Gaziantep'te, 21 yıl sonra milli maç heyecanı yaşandı. Milliler, son olarak 25 Nisan 2001 tarihinde Gaziantep Kamil Ocak Stadı'nda Arnavutluk ile mücadele etmişti.

Çek bir EURO 2024! A Milli Takım İskoçya'dan sonra Çekya'yı da 2-1 mağlup etti

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...