Celtic Kulübü Filistin'e destek veren taraftarlarının iç saha maçlarına gelmesini yasakladı

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Celtic Kulübü Filistin'e destek veren taraftarlarının iç saha maçlarına gelmesini yasakladı

SPOR Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

Celtic Kulübü, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Atletico Madrid maçında Filistin'e destek veren taraftarların kombinelerini iptal etti. Celtic Taraftarlar Derneği maçtan önce yaptıkları açıklamada, "Tribünlerde siyasi görüşlerini ifade etme hakkına sahip olduklarını" ifade etmişti.

İskoçya ekibi Celtic taraftarlarına UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Atletico Madrid maçına Filistin bayraklarıyla gelmemeleri çağrısı yaptı. Celtic taraftarı ise Filistin bayrakları açıp “Asla Yalnız Yürümeyeceksin” tezahüratını yaptı.

Yeşil-Beyazlılar, dünyada gündem olan maçtan bir hafta sonra, Filistin'e destek veren Green Brigade (Yeşil Tugay) grubuna üye taraftarlarının iç saha maçlarına gelmesini yasakladı.

UEFA CEZA YAĞDIRDI

Celtic yönetimi, Green Brigade üyelerine gönderdiği e-postayla kombine bilet sahiplerinin iç saha maçlarına katılmasını yasaklandığını belirtti.

Green Brigade üyelerinin gösterileri nedeniyle daha önce iki kez para cezası alan Celtic, UEFA'nın daha fazla disiplin cezası vermesinden çekiniyor.

Celtic Kulübü Filistin'e destek veren taraftarlarının iç saha maçlarına gelmesini yasakladı

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde İskoç devi Celtic ile İspanya ekibi Atletico Madrid arasındaki oynanan maçta İsrail'in abluka altındaki Gazze'ye saldırıları nedeniyle taraftarlar, Filistin bayrağı açmıştı.

FİLİSTİN BAYRAKLI KOREOGRAFİ

Celtic taraftarları, maç öncesinde tribünün bir bölümünde Filistin bayraklı koreografi de yaptı.

Celtic Taraftarlar Derneği, maçtan önce yaptıkları açıklamada, "Tribünlerde siyasi görüşlerini ifade etme hakkına sahip olduklarını" ifade etmişti. Celtic taraftarları, önceki yıllarda da tribünlerde bayraklar ve çeşitli pankartlarla Filistin'e destek vermişti.

CELTİC TARAFTARI DAHA ÖNCE DE YAPTI

Celtic taraftarı, son iki lig maçında da Filistin halkına desteğini tribünlerden yansıttı.

Lider Celtic'in 7 Ekim'de konuk ettiği ve 3-1 kazandığı Kilmarnock maçında seyircisi, "Filistin'e özgürlük" ve "Direnenler kazanacak" afişlerini tribünden açtı. Bu gerekçeyle taraftarların bir kısmının geçen hafta sonu Celtic'in deplasmanda 4-1 kazandığı Hearts maçında deplasman tribününe alınması, federasyon tarafından yasaklandı.

Kulüp yönetiminin eleştirilerine rağmen Filistin'e destek vermeye devam eden "Celticliler", tüm engellemelere rağmen Hearts maçında yine Filistin bayrağı açtı.

Celtic Kulübü Filistin'e destek veren taraftarlarının iç saha maçlarına gelmesini yasakladı

"Celtic bir futbol kulübüdür, siyasi bir organizasyon değildir." şeklindeki kulüp açıklamasına tepki gösteren Celtic Taraftarlar Derneği, "Tribünlerde siyasi görüşlerini ifade etme hakkına sahip olduklarını" vurguladı.

Taraftar grubunun açıklamasında, "Futbol taraftarlarının, toplumun diğer kesimlerinde olduğu gibi tribünlerde de siyasi görüşlerini ifade etme hakkına sahip olduğuna dair inancımız sarsılmaz. Celtic Kulübünün tarihini ve geleneklerini küçümseyen elitist bir yönetim kurulunun kurallarıyla, dikte edilmeyeceğiz." değerlendirmesinde bulunuldu.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...