Dele Alli: Futbol iniş ve çıkışlarla dolu. Ben de birkaç zor yıl geçirdim

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Dele Alli: Futbol iniş ve çıkışlarla dolu. Ben de birkaç zor yıl geçirdim

SPOR Haberleri  / İHA

Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinde Siyah-Beyazlılar'ın en büyük kozlarından biri olması beklenen Dele Alli, derbiye özel hazırlanıyor. Bugünkü antrenman öncesi basının karşısına geçen İngiliz yıldız, kariyerinde yeni bir sayfa açtığını şampiyonluk için yüzde 100'ünü vereceğini söyledi. 26 yaşındaki orta saha oyuncusu çalkantılı kariyeri için ise "Futbol iniş ve çıkışlarla dolu. Ben de birkaç zor yıl geçirdim" ifadesini kullandı.

Beşiktaş’ın İngiliz yıldızı Dele Alli, basın toplantısında konuştu. Beşiktaş’a gelerek bir anlamda meydan okuma gerçekleştirdiğini söyleyen Dele Alli, hedefinin sezon sonunda Beşiktaş ile şampiyonluk yaşamak olduğunu açıkladı.

SON YILLARDA YAŞADIĞI DÜŞÜŞ SORULDU

Son yıllarda yaşadığı düşüş ve yeniden ayağa kalkma planları hakkında konuşan Dele Alli, şunları söyledi:

"Genç bir oyuncu olduğunuz zaman beklentiler fazla olmuyor. Premier League’e gelen genç bir oyuncu olarak beklentiler düşük oluyor ama sonrasında goller atmaya başlıyorsunuz ve göz önünde oluyorsunuz. Futbol iniş ve çıkışlarla dolu. Ben de birkaç zor yıl geçirdim. Bir futbolcu oynamadığı zaman performansı aşağı düşebilir. Çok yukarılarda olduğunuzda bunu iyi değerlendirmeniz lazım. Performans düştüğünde de buna takılı kalmamak gerekiyor. Yaşım dolayısıyla bunu net şekilde öğreniyorum."

BEŞİKTAŞ HARİKA BİR FIRSAT

"Burası harika bir fırsat. Teklif ilk geldiğinde bu fırsatı değerlendirme konusunda ciddi anlamda heyecanlandım. Buraya gelmek, benim adıma çok iyi bir meydan okuma. Türkiye Ligi zor bir lig. Burada takıma destek olabileceğimi biliyorum. Futbol tutkumla elimden geleni yapacağım. Çok iyi zamanlarımız olacak, takım olarak bunun keyfini çıkaracağız. Ama bazen düşüşler de olacak ama bunun bizi düşürmesine izin vermeyeceğiz. Zaten bu mantaliteyle başarılı olunur. Ben de bu zor ligde takım arkadaşlarımla beraber hem bireysel hem de takım olarak çok iyi işler yapacağımızı biliyorum."

"CEVABIMI SAHADA VERECEĞİM"

İngiltere’de çok fazla derbi maça çıktığını ama buradaki derbi atmosferinin çok farklı olduğunu ifade eden Dele Alli, Beşiktaş - Fenerbahçe derbisi için ise şunları söyledi:

"İngiltere’de çok fazla derbi oynadım ama buradaki derbi çok daha farklı, çok heyecanlıyım. Gittiğim her yerde herkes bana bu maçı soruyor. Bu derbinin, bu maçın bir parçası olmak çok heyecanlı hissettiriyor. Beklemediğim bir sakatlık yaşadım ama önemli değil, şu anda gayet iyi hissediyorum” dedi.

Dele Alli: Futbol iniş ve çıkışlarla dolu. Ben de birkaç zor yıl geçirdim

MİLLİ TAKIM'A GERİ DÖNMEK İSTİYOR

Tottenham taraftarlarının sezon başında kendisinin Beşiktaş’a transfer olması hakkında yaptığı yorumlarla ilgili de konuşan yıldız oyuncu, "Futbolun güzel olmasının sebebi, herkesin fikrini belirtebilmesi. Önemli olan sahada yapacağımız aksiyonlarımızdır. Onlara bir cevap vermem gerekmiyor, sahada yapacaklarımı izlerler” dedi.

Hedefinin yeniden milli takıma yükselmek olduğunun altını çizen Dele Alli, "Her oyuncu milli takımda oynamak ister. Kesinlikle milli takım dönmek istiyorum. Burada çok iyi bir performans gösterip her oyuncu gibi dönmek istiyorum. Burada kendimi sahada çok iyi göstermek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...