Dursun Özbek'ten 9,5 milyar sözü

Dursun Özbek'ten 9,5 milyar sözü

SPOR Haberleri

Kulübün geleceğini güvence altına alacaklarını söyleyen Özbek, "Elde edilen gelirlerle borçlar ve faizler kapatılacak. Tesisleşme reformu yapılacak" dedi

YALIMCAN SARPYEL

Galatasaray’da başkanlığa aday olan Dursun Özbek, inşa edeceği vizyon planını büyük bir katılımın yaşandığı lansmanla camiaya aktardı. Mevcut sorunların çözümü için projeler hazırlayan Özbek, bağımsız denetim şirketleri tarafından da incelenmiş ve rapora bağlanmış bu projeleriyle kulübe dört yıl içerisinde 9,5 milyar liralık gelir sağlamayı hedefliyor. Gelecek 10 yılı planlayarak yola çıktıklarını belirten Dursun Özbek, "Kulübü, Bankalar Birliği anlaşmasından bir an önce çıkarmayı hedefliyoruz. 2026 sonuna kadar yaklaşık 9,5 milyar lira net nakit akışı öngörüyoruz" dedi.

GELİRLER FONLARA

Sportif başarıyı daha ileriye taşıyacaklarını vurgulayan Özbek, ‘‘Bu projelerden gelecek gelirler ile finansal borçlar ve işlemekte olan faizler kapatılacak, uzun yıllardır gerçekleşemeyen tesisleşme reformu yapılacak, geriye kalan yaklaşık 6,1 milyar lira da Galatasaray’ın geleceğini teminat altına almak üzere Genel Kurul tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde işleyecek fonlara aktarılacaktır. Hedefimiz ana faaliyetimiz olan futbolda ve diğer branşlarda kesinlikle küçülmeden, takıma gerekli takviyeleri yaparak özellikle Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında şampiyonluklar elde etmektir" diye konuştu.

İŞTE DURSUN ÖZBEK'İN PROJELERİ

> Ada: Finansmanı Yönetim Kurulu tarafından karşılanacak olan Galatasaray Adası kısa sürede sosyal tesis olarak üyelerin kullanımına açılacak.
> Florya Konut Projesi: Florya’daki Emlak Konut’a ait 40 dönümlük arazinin satın alınarak, 97.000 m2’lik alanda konut projesi geliştirilecek.
> Colombus: Cemal Özgörkey’in vizyonu ve ekip arkadaşları ile geliştirilen bu projenin detayları haftaya açıklanacak.
> Mecidiyeköy Binası: Artan konut fiyatları ile diğer alternatiflere göre getirisi daha yüksek olan rezidans olarak geliştirmek hedefleniyor.
> Riva: Halihazırda devam eden projede gelirlerin tahsil edilmesi ve orijinal projede olmayan ilave 200 dönüm orman arazisi için konut inşaatı planlanıyor
> Kemerburgaz Tesisi: Stadyuma 10 dakika mesafede A Takım ve altyapı için altı nizami sahalı modern tesisler tamamlanacak ve bir otel projesi yapılacak.
> Spor Salonu: Çok amaçlı spor salonunun inşaatı bitirilecek, perakende, etkinlik ve eğlence kullanımlarıyla gelir sağlanacak hale getirilecek.
> Hasnun Galip Binası: Üyelerin kullanımına açık bir lokal, kulübe ve Galatasaray Lisesi’ne hizmet verecek konaklama tesisi yapılacak.
> Yeni Arazi Alımı: Gayrimenkul Kazandırma Fonu ile arazi ve arsa alımına yönlendirilecek, ileriki yıllarda değer artışlarından kulübe fayda sağlanacak.


Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...