Dzeko'dan sevgilerle... Fenerbahçe evinde 3 puanı kaptı

- Güncelleme:
Dzeko'dan sevgilerle... Fenerbahçe evinde 3 puanı kaptı

SPOR Haberleri

Boşnak yıldız ilk 18 dakikada attığı iki golle takımına üç puan ve moral kazandırdı. Tek sayısını Arda ile bulan G.Antep’te Maxim kırmızı kartla atıldı (dk.23). Tadic’in penaltısını kaleci Batuhan çeldi

UĞUR AKTAN'IN HABERİ - Uzun yıllardır devam eden şampiyonluk hasretini bu sezon sonlandırmak için sezona birbirinden önemli transferler ve büyük umutlarla giren Fenerbahçe, yeni sezonun ilk maçında Kadıköy’de Gaziantep FK’yi konuk etti. Deprem felaketi sebebiyle geçtiğimiz sezonu tamamlayamayan ve uzun bir aranın ardından lige dönen rakibi karşısında maçı koparmakta zorlanan sarı-lacivertli takımda yeni transfer Dzeko attığı gollerle parladı.

İLK ASİST TADİC'İN

Maçın henüz 3. dakikasında orta alanda kapılan top sonrası hızla rakip kaleye inen İsmail Kartal’ın öğrencileri, en iyi yaptığı şey pozisyon hazırlamak olan Tadic’in asisti sonrasında Dzeko ile gol perdesini açtı: 1-0. Golün ardından temposu düşen Fenerbahçe’de 18’de bir defa  daha sahne alan Dzeko, maç boyunca yaptığı asist dışında pek de ortada görünmeyen Polonyalı orta saha Szymanski’nin pasıyla farkı ikiye çıkardı: 2-0.

MAÇI KOPARAMADI

İki gol sonrası gerilen Gaziantep’te Maxim 23’te ikinci sarıdan atılırken, konuk takımı oyunda tutan gol 45’te Altay’ın hatasıyla Arda’dan geldi. İkinci yarıda kontrolü tamamen eline alan Fenerbahçe Tadic ile bir penaltıdan yararlanamazken, maçı kopartacak gol bir türlü gelmeyince heyecan fırtınası son saniyeye kadar sürdü. Gaziantep gol için hata beklerken, Fenerbahçe bu hatayı yapmayınca ilk haftada üç puan ev sahibinin oldu. 

YÜKSEK: FARKI AÇABİLİRDİK

İsmail Yüksek maçın ardından, “Ligin ilk maçları her zaman zordur. Fark açabilecek fırsatlar da bulduk. Futbol şansı yanımızda değildi ama olsun, güzel bir galibiyet aldık. Gaziantep’i tebrik ediyorum” açıklaması yaptı.

TADİC’DEN İTİRAF

F.Bahçeli Dusan Tadic, “Çok agresif bir başlangıç yaptık ve iki gol bulduk. Taraftarlarımız da güç ve enerji depoladılar. Basit bir gol yedik ve takım olarak paniğe kapıldık. Ben de penaltı kaçırdım” dedi. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...