Eczacıbaşı Dynavit, Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda finalde!

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Eczacıbaşı Dynavit, Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda finalde!

Spor Haberleri  / Anadolu Ajansı

Eczacıbaşı Dynavit Kadın Voleybol Takımı, Çin'de düzenlenen FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası'nda yarı finalinde Brezilya'nın Dentil Praia ekibini ezdi geçti. Eczacıbaşı Dynavit şampiyonada dördüncü finale yükseldi, kaptan Boskovic 23 sayıyla galibiyetin mimarı oldu.

Çin'in Hangzhou kentinin ev sahipliği yaptığı FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası'nın yarı final müsabakasında maça iyi başlayan Eczacıbaşı Dynavit Kadın Voleybol Takımı, ilk 2 seti zorlanmadan 25-16 ve 25-12 kazandı.

Rotasyona giden turuncu-beyazlı takım, çekişmeli geçen üçüncü seti 27-25 kaybedince skor 2-1'e geldi. Dördüncü sette rakibinin direncine rağmen etkili bir performans sergileyen Eczacıbaşı Dynavit, bu bölümü 25-21 alarak maçı 3-1 galibiyetle tamamladı.

BOSKOVIC MAÇA DAMGA VURDU

Eczacıbaşı'nda kaptan Boskovic 23 sayıyla galibiyetin mimarı oldu. Stevanovic 14, Voronkova 13, Hande ise 11 sayıyla galibiyete katkı verdi. Brezilya temsilcisinde ise Tainara'nın 20 sayısı mağlubiyeti önleyemedi. Gruptaki 2 maçını set vermeden kazanan turuncu-beyazlı takım, yarı finali de 3-1'lik galibiyetle geçti. Organizasyonda 2015 ve 2016'da şampiyon, 2019'da ise ikinci olan Eczacıbaşı, 4. kez adını finale yazdırdı.

RAKİP VAKIFBANK FİNALE YÜKSELECEK Mİ?

Eczacıbaşı Dynavit'in finaldeki rakibi bugün TSİ 14.30'da VakıfBank ile Çin temsilcisi Tianjin Bohai Bank arasında yapılacak maçta belli olacak. VakıfBank'ın da finale çıkması durumunda 16. kez düzenlenen şampiyonada ilk kez 2 Türk takımı şampiyonluk için karşılaşacak.

Final müsabakası, yarın TSİ 14.30'da başlayacak.

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...