Emre Belözoğlu: Başakşehir'in finalleri oynama kültürü var

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Emre Belözoğlu: Başakşehir'in finalleri oynama kültürü var

SPOR Haberleri

Medipol Başakşehir, evinde 1-0 kazandığı Türkiye Kupası Yarı Final rövanşında deplasmanda Ankaragücü’nü normal süresi 2-1 biten mücadelenin uzatma dakikalarında bulduğu tek golle tarihte 2. kez turu geçerek, finalde Fenerbahçe’nin rakibi oldu. Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, "Bizim finalleri oynama kültürümüz var. Rakibimiz Fenerbahçe, çok büyük bir kulüp. Benim için de farklı bir maç olacak" dedi.

Ziraat Türkiye Kupası finali Fenerbahçe ile Medipol Başakşehir arasında 11 Haziran Pazar günü saat 20:45'te İzmir'de Gürsel Aksel Stadyumu’nda oynanacak.

1-0'ın rövanşında Ankaragücü'ne konuk olan Başakşehir zorlu deplasmanda 90'da yediği golle 2. kez geriye düşmesine rağmen uzatma bölümünde golü bulmayı başardı ve 2-2'lik beraberlikle tur atladı. Başakşehir'i finale taşıyan golleri Serdar Gürler ile Philippe Keny attı.

"FENERBAHÇELİ EMRE OLARAK ANILIYORUM"

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu maçın ardından A Spor'a şunları söyledi:

"Bizim finalleri oynama kültürümüz var. Rakibimiz Fenerbahçe, çok büyük bir kulüp. Benim için de farklı bir maç olacak. Fenerbahçeli Emre olarak anılıyorum, orada çok güzel anılarım da oldu çok zor günlerim de oldu. Fenerbahçe'nin benim kalbimde çok farklı bir yeri vardır. Ben ekmek yediğim her yerde sonuna kadar mücadele ettim, bu yüzden de Fenerbahçeliler beni bağrına bastı.

Finalin 25 bin kişilik bir stadyumda oynanacak olması Fenerbahçe için dezavantaj olarak görülebilir çünkü Fenerbahçe, Türkiye'nin en büyük taraftar topluluğuna sahip kulübü."

Emre Belözoğlu: Başakşehir'in finalleri oynama kültürü var

Maçın ardından Medipol Başakşehir soyunma odası

KENY: KAZANMAYA GİDECEĞİZ

Başakşehir'in sezon başında Bandırmaspor'dan transfer ettiği Philippe Keny, uzatmada attığı golle takımını finale taşıdı. Senegalli futbolcu Kupa için şunları söyledi:

"Zor bir maç olacağını biliyorduk. Ankaragücü, Trabzonspor'u elemiş bir takım. Sağlam durduk ve maç öncesi iyi hazırlandık. Finale çıkmamızı sağlayan golü attığım için mutluyum ancak bu takım oyununun bir sonucu. Bir final maçı oynanmaz, kazanılır. Rakibimizin Galatasaray veya Fenerbahçe olması fark etmez. Oraya kazanmak için gideceğiz."

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...