Fenerbahçe kazanmayı alışkanlık 'edin'di

- Güncelleme:
Fenerbahçe kazanmayı alışkanlık 'edin'di

SPOR Haberleri

Katı Samsun defansı karşısında “Roma’nın bitirim ikilisi” iş başındaydı. Cengiz ortaladı Edin Dzeko kafasını çalıştırdı, takımını sırtladı. Son sözü uzatmada Szymanski söyledi. Kanarya bu sezon oynadığı altıncı resmî maçını da kazandı

Süper Lig’e uzun yıllardır devam eden şampiyonluk hasretini dindirmek parolasıyla start veren Fenerbahçe, ligin ikinci haftasında 11 yıl aradan sonra kendi şehrinde ilk defa lig karşılaşmasına çıkan Samsunspor’a konuk oldu. Henüz ligin ikinci haftasında olmamıza rağmen ikide iki yaparak liderlik koltuğuna oturmak isteyen İsmail Kartal’ın öğrencileri istenen futbolu sergileyemese de zorlu deplasmandan üç puanı almayı bildi.

SAHADA YENİ YÜZLER

Fenerbahçe maça yeni transferlerden Cengiz ve Fred’in yer aldığı bir ilk 11’le başladı. Sarı lacivertlilerde Oosterwolde ve İrfan Can Eğribayat da Gaziantep maçından farklı olarak on birdeydi. Birbiriyle oynama alışkanlığı düşük olan oyuncu grubunun bu eksikliği sahaya da yansıdı. Samsun’da taraftarının yoğun desteğiyle maça iyi başlayan taraf ev sahibi olurken, Fenerbahçe 15. dakikadan itibaren kontrolü eline alsa da ilk yarıdan gol çıkmadı.

FRED SEVİNDİ AMA...

Oldukça az gol pozisyonuna sahne olan maçta 62’de Cengiz’in sağ kanattan yaptığı ortayı iyi değerlendiren Dzeko takımını öne geçirdi: 1-0. Bu golün hemen ardından Fred ağları sarsıp gol sevinci yaşasa da bu gol VAR’dan döndü. Son bölümde Oosterwolde’yi stopere çeken İsmail Kartal sırtı dönük oyunuyla topu önde tutabilmek için Umut Nayir’i da sahaya sürdü. Maçta son sözü söyleyen isim ise 90+8’de şık bir aşırtmayla Szymanski oldu:  2-0

F.BAHÇE’NİN İKİ YENİSİ İLK MAÇTA TAM NOT ALDI

CENGİZ: “Konuşmamıza gerek yok. Dzeko’yu çok iyi tanıyorum. Genelde bu vuruşları çok iyi yapan birisi. Onu görünce kesiyorum ben. Zaten buraya gelinde ona çok gol attıracağım dedim. Bunun devamı gelecek. Fenerbahçe formasıyla oynamak gurur vericiydi. İlk asistimi yaptım, bunların devamı gelecek...” 

FRED: “Çok mutluyum. Çok mücadele ettik, savaştık. Aynı şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Perşembe günü kazanmak istediğimiz bir maçımız daha var. Taraftara hayran olmamak mümkün değil. Böylesini görmedim, bir dakika susmadan bizi desteklediler. Golümü attım ama sayılmadı. Takıma alışıyorum...”

KARTAL: 2,5 GÜN SONRA MAÇIMIZ VAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, “Maça iyi başlamadık. Zemin bizi etkiledi. Ama yavaş yavaş oyunu ele aldık” derken, “Yeni transferlerimizin kalitesi, takıma katacakları belli. Bundan dolayı transfer ettik ama daha tam hazır değiller. Zamanla yarışıyoruz. Perşembe maç var. 2-2,5 gün vaktimiz var. En dinlenmiş oyuncularımızla Twente maçına en güzel şekilde çıkıp, güzel bir sonuçla rövanş maçına gitmek istiyoruz” sözlerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...