Fenerbahçe kendine geldi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Fenerbahçe kendine geldi

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Nordsjaelland şokunu unutmak isteyen sarı lacivertliler Dzeko (2), Szymanski ve İrfan Can’ın golleriyle sonuca gitti. Liderlik koltuğunu geri aldı.

UĞUR AKTAN'IN HABERİ - Hafta içinde Danimarka’da 116 yıllık kulüp tarihinin en ağır yenilgilerinden birini alan Fenerbahçe, Süper Lig’e dönüşte sahasında aktif futbolculuk yıllarında sarı lacivertli takımla iki şampiyonluk yaşayan Servet Çetin’in çalıştırdığı Sivasspor’u konuk etti. Brezilyalı yıldız Fred’in sakatlık sonrasında uzun bir aranın ardından yeniden sahalara döndüğü karşılaşmada üç puanı alan Fenerbahçe, Beşiktaş derbisi öncesi moral depoladı: 4-1.

İRFAN'DAN KLAS VURUŞ

Maça oldukça atak başlayan taraf olan ev sahibi, gol perdesini 17’de açtı. Merkezden ceza sahasına koşu yapan Szymanski, Tadic’in soldan pası sonrasında takımını öne geçirdi: 1-0. Sivasspor’un hücumda büyük bir üretkenlik problemi yaşadığı ilk yarının son bölümünde ceza sahasının dışında topla buluşan İrfan Can sezonun en güzel gol vuruşlarından birini yaptı ve hem tribünleri ayağa kaldırdı hem de ilk yarının skorunu belirledi: 2-0.

MANAJ CAN SIKTI

İkinci yarıya tutuk giren İsmail Kartal’ın takımı bu tutukluğun faturasını çok geçmeden ödedi ve kariyerinin büyük bölümü İtalya’da geçen Arnavut golcü Manaj 50’de farkı bire indirdi: 2-1. 68’de Dzeko’nun şutu Sivasspor’un sağ beki Alaaddin’e çarpıp kaleciyi çaresiz bıraktı, fark yeniden ikiye çıktı: 3-1. Üçüncü golden sonra konsantrasyonu düşen Sivasspor savunması 75’te Dzeko’yu boş bırakınca Boşnak yıldız skoru ilan etti: 4-1.

SIRA BEŞİKTAŞ'TA

Maçın ardından rahatlamış görünen Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, “Sivas’ın oyun şeklini biliyorduk. İşler planladığımız gibi gitti” derken, “Hücum ederken savunmamıza çok dikkat ettik. Mutlaka kazanmamız gerekiyordu. Taraftarlarımızla beraber farklı galip gelerek üç puan aldık. Yolumuza devam ediyoruz. Hafta sonu oynayacağımız Beşiktaş maçına hazırlanacağız” sözlerini kullandı.

DJİKU YETİŞEBİLİR

“Sakatlıktan dönen Ferdi, Fred gibi oyuncularımız güzel bir reaksiyon verdiler. Beşiktaş maçına kadar çok daha iyi olacaklardır. Kazandığımız için mutluyum” vurgusu yapan İsmail Hoca, “Oyunda düşüş yok. Baştan sona üstün oynadık” ifadelerini kullanırken, “Djiku takım antrenmanlarına başladı. Hafta sonuna kadar bakacağız. Derbilerin favorisi yoktur. Sonuçları önceden kestirilemez” dedi.

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Can Boran 5 Aralık 2023 12:57

Farklı galibiyete ihtiyacımız vardı toparlanmak için

Hakan 5 Aralık 2023 12:56

İrfan'ın attığı gol mükemmeldi sezonun en iyi gollerinden

Sonraki Haber Yükleniyor...