Gururlu bir veda: Fenerbahçe Sevilla'ya sahayı dar etti ama yetmedi

- Güncelleme:
Gururlu bir veda: Fenerbahçe Sevilla'ya sahayı dar etti ama yetmedi

Spor Haberleri

İlk maçı deplasmanda 2-0 kaybeden sarı lacivertliler, Kadıköy’deki rövanşta Valencia’nın penaltı golüyle öne geçse de tabelayı değiştirecek sayıları bulamayınca Avrupa’ya el salladı

UĞUR AKTAN'IN HABERİ - UEFA Avrupa Ligi’ndeki temsilcimiz Fenerbahçe, organizasyona son 16 turunda veda etti. Kupayı daha önce altı defa kazanan Sevilla ile karşı karşıya gelen sarı lacivertli takım, deplasmanda 2-0 kaybettiği ilk maçın ardından Kadıköy’de 1-0 kazansa da Avrupa defterini kapattı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus karşılaşmaya oldukça sürpriz bir ilk 11 ile çıkarken, uzun süredir formaya hasret olan İsmail Yüksek ile 11’de pek tercih edilmeyen Arda Güler başlangıç planı oldu.

VALENCIA YETMEDİ

Maçın büyük bir bölümünde 3-1-4-2 oynayan Fenerbahçe’de orta sahanın merkezi İsmail, Zajc ve Arda’dan oluşurken, Zajc ve Arda kanat beklerin ileri çıkmasıyla beraber birçok pozisyonda çizgide top aldı. İlk yarıda topa sahip olsa da pozisyon üretmekte zorlanan temsilcimizi öne geçiren golse penaltıdan geldi. Ferdi’nin sağ kanattan yaptığı orta, eski Galatasaraylı Telles’in eline çarpınca VAR kontrolüyle kazanılan penaltıda sezonun formda ismi Valencia skoru 1-0’a getirdi. 

HER YOLU DENEDİK

İkinci yarıya da iyi başlayan Jorge Jesus’un takımının hızı tribünlerden sahaya atılan yabancı maddeler yüzünden oyunun duraksaması sebebiyle kesildi. Oyundaki ritmi kaybeden Fenerbahçe’de önce Mert Hakan, ardından da hücum hattını hareketlendirmek için Emre Mor, Pedro ve Rossi oyuna girdi. 70’te yeni transfer Oosterwolde’nin pasıyla ceza sahasında topla buluşan Zajc gelişine çıkardığı bir şutla kaleyi yoklasa da bu şut az farkla dışarı çıktı, Fenerbahçe Avrupa’ya veda etti.

NE OLDU SÖZLERİN?

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu ilk maçında Sevilla’ya 2-0 mağlup olan Fenerbahçe, rövanş karşılaşmasında Kadıköy’de 1-0 kazanmasına rağmen turnuvadan elendi. Müsabakanın ardından Fenerbahçeli taraftarlar, sarı lacivertli yönetime istifa çağrısında bulundu. Sarı lacivertli taraftarlar uzun süre “Ali Koç istifa” şeklinde tezahüratlar yaptı. 

JESUS SAHİP ÇIKTI

Fenerbahçe’nin ligde maç eksiğiyle de olsa 9 puan geriye düşmesinin ardından Avrupa’dan elenmesiyle eleştiri oklarını Koç’a çeviren taraftarlar “Söylesene başkan ne oldu sözlerin? Koskoca Fener’i ne hâle getirdin” şeklinde tempo tuttu. Teknik direktör Jorge Jesus, tepkileri anlamadığını dile getirirken “Bu haksız bir tepki. Ali Koç bugüne kadar çalıştığım en iyi başkan” ifadelerini kullandı. 

TARAFTARDAN DESTEK

Fenerbahçeli taraftarlar, Sevilla maçına büyük ilgi gösterdi. Maçtan saatler önce stat civarında toplanan sarı lacivertliler, zorlu müsabakada tribünlerde kendilerine ayrılan bölümün tamamını doldurdu. Biletler günler öncesinde tükenmişti.  

ÇOK ÇALIŞTI

Sevilla karşısında en fazla çalım atan, faule maruz kalan ve sahipsiz top kazanan oyuncu Arda Güler’di. 94 defa topla buluşup yüzde 90 isabetli pas oranıyla oynayan Arda 57 çalım attı, dört defa faule maruz kaldı, sahipsiz 10 top kazandı. 

RÖVANŞA YENİ İSİMLERLE

Fenerbahçe, Sevilla müsabakasında iki oyuncusundan yararlanamadı. Jorge Jesus, Sevilla’daki maça göre biri mecburi beş değişiklikle takımını sahaya sürdü. Oosterwolde, İsmail, Arda Güler, Zajc ve Batshuayi’ye on birde görev verdi.

Düzenleyen:  - Spor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...