Fenerbahçe'den 5 yıldızlı forma açıklaması! Fethi Pekin 25 Mayıs'ı işaret etti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fenerbahçe'den 5 yıldızlı forma açıklaması! Fethi Pekin 25 Mayıs'ı işaret etti

SPOR Haberleri

Son dakika haberleri... Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Pekin, gelecek sezon Fenerbahçe'nin giyeceği formalarda 5 yıldızlı logoların olacağını söyledi. TFF'ye açılan tazminat davasına da değinen Pekin, duruşmanın 25 Mayıs'ta yapılacağını söyledi.

Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Pekin, Cemile Sultan Korosu'nda düzenlenen kahvaltı etkinliğinde basın mensuplarıyla buluştu. TFF aleyhine açılan tazminat davası hakkında biligler veren Pekin, davanın devam ettiğini, mahkeme hakiminin ocak ayında emekli olduğunu ve mahkemeye yeni bir hakim atandığını söyledi.

Bir sonraki duruşmanın 25 Mayıs'ta olacağını belirten Fethi Pekin, şöyle konuştu:

TFF avukatlarının usul itirazları vardı, o eşiği geçtik. Bu itiraz reddedildi. Sonra hakimi reddettiler, reddi hakim talebinde bulundular. Ben bunları, geçiştirme taktiği olarak okuyorum. Bu talep de reddedildi. Daha sonra, yaptıkları araştırmalara göre, neymiş bu araştırmalar o da belli değil, hakimin Fenerbahçeli olduğunu öğrenmişler. Fenerbahçe ile ilgili reddi hakim talebinde bulunmuşlar. Sonuçta Yargıtay Başkanı da kongre üyemiz, onu da ben yaptım.

Cumhurbaşkanımız da yüksek divan kurulu üyemiz. Hakim de onu bu sefer kendisi reddetti. Ocakta emekli oldu zaten. Çok da kıdemli, konusuna son derece hakim birisiydi. Kısmet, onunla devam etmek olmadı. 25 Mayıs'ta karşı tarafın zaman aşımı itirazı var. Biz zaman aşımı itirazıyla ilgili Haluk Koçoğlu hocadan mütalaa aldık, dosyaya koyduk. 10 yıl zaman aşımı içinde olduğumuza dair bir mütalaa bu.

Fenerbahçe'den 5 yıldızlı forma açıklaması! Fethi Pekin 25 Mayıs'ı işaret etti

FETHİ PEKİN'DEN 28 ŞAMPİYONLUK AÇIKLAMASI

Nisan başında federasyona iddianameye benzer bir mektup yazdıklarını ve onlara bir süre verdiklerini söyleyen Fethi Pekin, "Onlara dedik ki kararınızı verin. Verdiniz verdiniz, cevap vermezseniz, kararı bize bildirmezseniz, biz de hukuki yollara başvuracağız. O hukuki yollar ne, AİHM süreci var, başlatacağız. Ön hazırlığını yaptık bunun. O süre dolmak üzere. İki ay kaldı. Gelişmelerden hepinizin haberi olacak. Orada da AİHM'den lehimize sonuç çıkacağına inanıyorum. Hukukçuların değerlendirmeleri de benimle paralel." değerlendirmesinde bulundu.

Daha önce ifade özgürlüğüyle ilgili AİHM'e başvurduklarını ve mahkemenin TFF'yi haksız görerek cezalar verdiğini hatırlatan Pekin, "Kim zarar görüyor, yine devletimiz zarar görüyor. TFF'nin anayasaya aykırı bir kararından dolayı, yargılama sonucu aleyhte çıkınca, sonuçta bizim devletimiz tazminat ödemek zorunda kalıyor ki onlar ödediler. Bu da istemeye istemeye yaptığımız bir şey. Ama bizim görev ve sorumluluklarımız var. O ne gerektiriyorsa onu yapmak zorundayız." dedi.

Fenerbahçe'den 5 yıldızlı forma açıklaması! Fethi Pekin 25 Mayıs'ı işaret etti

FETHİ PEKİN: FORMALAR 5 YILDIZLI OLACAK

Gelecek sezon giyilecek formalarda 5 yıldız olacağını aktaran Pekin, olası ceza ihtimaline karşın şu ifadeleri kullandı:

Talimatlara aykırı davranmak, derece derece ihtardan başlayıp puan silmeye, bir alt lige düşürmeye kadar giden yaptırımlar silsilesi bu. Burada bizim argümanımız iki türlü ve çok güçlü. Birincisi, biz zaten 5 yıldızın sahibi olduğumuzu söylüyoruz. Federasyondan talep etmişiz, iki sene geçmiş cevap alamamışız. İkincisi, 5 yıldızlı Fenerbahçe logosunu da biz bunların başımıza geleceğini tahmin ettiğimizi için tescil ettirdik. Futbol AŞ'nin tescilli markası bunlar. Tescilli markamızı göğsümüze takarız, çıkarız, sonra TFF bakalım ne yapacak. Onu da göreceğiz. Biz bunun sonuçlarına katlanmayı göze aldık bir kere. Zaman gösterecek, bakalım.

Fethi Pekin, tescilde bir itiraz olmadığını da belirterek, "Bu arada 7405 sayılı kanuna göre Futbol AŞ'nin ana sözleşmesini değiştirirken oraya da 5 yıldızı koydum. Fenerbahçe Spor Kulübünün logosu, tüzüğümüzde ifade edildiği gibi. Bu ise Futbol AŞ adına tescilli, Fenerbahçe Spor Kulübüne değil. Zaten şampiyonluklar da futbolla ilgili." dedi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...