Fenerbahçe'nin kare ası

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Fenerbahçe'nin kare ası

SPOR Haberleri  / HABER MERKEZİ

Onlar atıyor, Fenerbahçe uçuyor. Sarı lacivertlilerin hücum hattındaki isimler rakip fileleri 19 kez havalandırdı. Avrupa performansı da eklendiğinde 50 golün 32’si bu isimlerden geldi.

EMİN ULUÇ'UN HABERİ - Fenerbahçe yıllardır hayal ettiği hücum hattına sonunda kavuştu. İsmail Kartal liderliğinde bir araya gelen Edin Dzeko, Sebastian Szymanski, İrfan Can ve Dusan Tadic, sarı lacivertlilerin kare asını oluşturdu. Bu sezon bütün kulvarlarda oynadığı maçları kazanan Fenerbahçe, rakip fileleri 50 defa havalandırırken, hücum dörtlüsü 32 gol kaydetti. Avrupa’daki 8 maçta 13 gol kaydeden Dzeko (2), Szymanski (3), İrfan Can (4) ve Tadic (4) ligde ise 9 maça 19 gol sığdırırken tam 18 takımdan fazla skor üretti. Sadece Adana Demir bu oyuncuların gol sayısını yakalayabildi.

Fenerbahçe'nin kare ası

GOL REKORU GELEBİLİR

Edin Dzeko, 7 golle sarı lacivertlilerin ligdeki en skorer ismi olurken, 4 de asist yaparak 11 gole katkı sağladı. Boşnak yıldızı, 6 gol, 1 asistle Szymanski takip ederken, İrfan Can 4 gol, 3 asistle Polonyalıyla yarışa girdi. Tadic de bu gruba 2 gol, 3 asistle destek verdi. Kariyerinde gol krallıkları olan Dzeko ile dünyanın bir sezonda en fazla asist yapan oyuncusu unvanlı Tadic için bu rakamlar normal olabilir. Ancak Szymanski ile İrfan Can kariyerlerinin en skorer dönemini yaşıyor. 103 gollü sezonda 2,8 ortalamayla oynayan sarı lacivertliler, yakalanan 2,6’lık ortalamayla rekora göz kırpıyor.

SZYMANSKİ TİLKİ GİBİ

Fenerbahçe’de kariyerinin en parlak günlerini yaşayan Sebastian Szymanski’nin performansı ülkesinde yakından takip ediliyor. Polonya basını, manşetlerini Dzeko’yla gol yarışına giren on numaraya ayırdı. SportoweFakty, “Szymanski ceza sahasında bir tilki gibi” manşeti atarken, Sport.PL “Szymanski bütün Türkiye’nin dilinde. Onun için çıldırıyorlar” başlığını kullandı.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...