Fenerbahçe'nin penaltısı tartışmalara yol açtı: Kural hatası var mı?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fenerbahçe'nin penaltısı tartışmalara yol açtı: Kural hatası var mı?

SPOR Haberleri

Kasımpaşa maçında Enner Valencia’nın kaçırdığı penaltıda kaleci Erdem kale çizgisini terk edince atış tekrarlandı. Hakem Volkan Bayarslan’ın ‘kalecinin kurtarmadığı’ bir vuruşu tekrarlatması tartışmalara yol açtı.

Süper Lig'in 21'inci haftası tamamlandı, karşılaşmalar büyük heyecana sahne oldu. Özellikle zirve yarışındaki takımların maçları nefes keserken, dün akşam oynanan Fenerbahçe-Kasımpaşa maçının 33. ila 37. dakikaları arasında yaşanan ilginç olaylar ise haftaya damga vurdu.

33’te Fenerbahçe'nin golcüsü Valencia, Graovac’ın müdahalesiyle yerde kaldı. Karar penaltıydı. Atışı kullanmak üzere Batshuayi topu eline alınca Jorge Jesus çıldırdı. Arao’yu yanına çağıran Portekizli çalıştırıcı atışı Valencia’nın yapmasını istedi. Ekvadorlu yıldıza topu gönülsüzce veren Batsman kenara çekildi. Valencia penaltıyı direğe nişanladı. Fakat kaleci Erdem vuruş esnasında kale çizgisini terk etmişti. Hakem Volkan Bayarslan atışı tekrarlattı. Burada tartışmalar başladı.

TEKRAR HAKEM YORUMUYLA

Dakikalar 37’yi gösterdiğinde Valencia ikinci vuruşunu golle sonuçlandırdı. Fakat sosyal medyada da tartışmalar yoğunlaştı. Çünkü futbol oyun kurallarına göre kalecinin kurtarmadığı penaltı atışlarında bu tür çizgi ihlallerinden dolayı atış tekrarlanmıyor. Hakem Volkan Bayarslan, Erdem’in öne çıkmasıyla Valencia’nın vuruş kalitesini etkilediğine hükmetti ve atışı tekrarlattı. Bu da kuralın son yorumuna uygun. Fakat genel kanaat Bayarslan’ın atışı tekrarlatmaması üzerine oldu.

HAKEMLER YORUMLADI: HATA VAR MI?

Eski hakemlerden Fırat Aydınus TV8,5'ta, Deniz Çoban ve Bülent Yıldırım ise beIN Sports'ta penaltı pozisyonunu yorumladı.

Fırat Aydınus tekrarlanan penaltı pozisyonu için, "Kurala göre direkten dönen veya auta giden penaltı vuruşlarının tekrarı için kalecinin, atışı yapan oyuncuyu açık şekilde etkilemesi gerekiyor. Bu tamamen hakem yorumu... Valencia, kaleciye bakarak vuruşu yapıyor. Ben bu yüzden 'etkilendi' diyorum" ifadelerini kullandı.

Deniz Çoban ise "Kural hatası yok. Kalecinin öne çıkması Valencia'nın şut kalitesini etkilemiyor. Penaltı tekrar edilmemeliydi" dedi.

"Kural hatası değil" diyen Bülent Yıldırım, "Yorum hatası. Yanlış karar" şeklinde yorum yaptı.

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...