Fener'in Cengiz Han'ı

- Güncelleme:
Fener'in Cengiz Han'ı

SPOR Haberleri

En önemlisi yabancı kuralında el rahatlatıyor. Avrupa’nın üst düzey üç ligini görmüş kaliteye sahip. Hücum bölgesinin jokeri, şutörü ve gizli golcüsü. Dzeko’nun da besleyicisi.

Yıl 2017. Başakşehir’den 14 milyon avroya Roma’ya giden Cengiz Ünder, 2023’te yeniden Türkiye’ye döndü. Yeni adresi ise İstanbul’un öbür yakasındaki Fenerbahçe oldu. Marsilya’dan 15 milyon avroya alınan millî oyuncu kulüp tarihine Güiza’dan (14 milyon) sonra en çok bonservis bedeli ödenen isim olarak geçti. Peki Cengiz Ünder için neden bu kadar para verildi sorusu kafalarda? Ancak transfer düşüncesinin detaylarına inildiğinde çok yönlü bir çıkarım söz konusu. En önemli faktör hiç kuşkusuz yerli ve millî olması. Çünkü yabancı kuralında İsmail Kartal’ı en çok rahatlatacak isim.

JOKER GİBİ KULLAN

Sağ kanat orijinli olsa da on numara ve solda hatta mecbur kalındığında forvette bile görev yapıyor. Ki bunu millî takımda “gizli golcü” gibi kimi zaman başarıyla yerine getiriyor. İtalya (Roma), İngiltere (Leicester City) ve Fransa (Marsilya)  gibi üst düzey liglerde ter döken, her sezon üzerine koyarak ilerleyen Cengiz Ünder’i teknik direktör İsmail Kartal, “joker” gibi kullanabilir. Ve ayrıca Edin Dzeko gibi Roma’da çok iyi anlaştığı ikiliyle bu defa sarı lacivertli forma altında buluşacak olması. İstanbul’a geldiğindeki heyecanı ve şampiyonluk düşüncesi yeni sezon öncesi camiaya umut verici.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...